Desert: Tiramisu la pahar
1. Pentru început, se pregăteşte cafeaua şi se lasă la răcit. 2. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi apoi cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă şi puţină frişcă bătută. După care se adaugă crema mascarpone. Rezultatul se lasă câteva minute la rece. 3. În cafea, se pune şi puţin whisky […]
Desert: Ciocolată de casă cu alune şi cafea
1. Se fierb apa şi zahărul, până capătă consistenţa unui sirop. 2. Separat, se pune într-un bol untul moale, de la temperatura camerei, şi se amestecă cu laptele praf, cafeaua şi cacaua şi, la final, se adaugă esenţa de cafea, boabele de cafea şi alunele. 3. Peste aceste ingrediente se toarnă siropul şi se încorporează […]
Reţete: Aperitive picante
1. Se cerne făina, apoi se face o gaură la mijloc în care se adaugă sarea, margarina, apa minerală, praful de copt stins în oțet sau zeamă de lămâie și boiaua iute. Se încorporează toate ingredientele până se obține un aluat potrivit. 2. Se încinge cuptorul între timp, se pregătesc formele și se toarnă compoziția […]
Desert: Prăjitură fină
1. Se mixează ingredientele pentru foi. Se împarte aluatul în două şi se coc foile. 2. Pentru prima cremă se caramelizează zahărul, se amestecă cu margarina şi nuca. Se umplu foile de napolitană şi se presează. 3. Pentru a doua cremă se fierb la bain-marie ingredientele, mai puţin margarina, până se îngroaşă. Se freacă spumă […]
Desert: Prăjitură cu glazură
1. Se freacă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat și ouăle. Se adaugă făina cernută, cacaua și nucile măcinate. Se încorporează ușor, cu un tel, apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 150˚C. 2. Se prepară glazura. Se freacă untul cu gălbenușurile și mierea. Se adaugă vanilia și […]
Desert: Mousse de ciocolată cu portocale
1. Se spală portocalele şi, cu ajutorul unui cuţit special, se fac fâşiile din coajă de portocală şi se trec prin miere. 2. Portocalele decojite se feliază şi se aşază pe hârtie de copt. Se presară zahăr tos, se stropesc cu esenţă de vanilie şi se pun la cuptor câteva minute. 3. Separat, se pune […]
Reţete: Omletă cu mozzarella
1. Se desfac ouăle, se bat cu mixerul şi se adaugă un praf de sare şi busuiocul uscat. 2. Separat, se taie ceapa solzişori şi se freacă cu puţină sare. Se taie mozzarella cubuleţe, roşiile cherry, la fel. 3. Se adaugă smântâna şi parmezanul în ouăle bătute, apoi ceapa, şi se încorporează uşor. Se pune […]
Desert: SOUFFLÉ DE CIOCOLATĂ
1. Se taie ciocolata amăruie cubuleţe, se pune într-un vas şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă untul şi lichiorul de migdale. Se opreşte focul şi se lasă deasupra aburilor. 2. Separat, se cerne făina, cacaua, se adaugă zahărul, ouăle, laptele şi frişca lichidă, apoi se fierb amestecându-se continuu să nu se lipească. […]
Desert: Îngheţată cu fistic
1. Se separă ouăle. Se freacă gălbe-nuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă laptele călduţ şi se fierb pe baie de aburi, până se îngroaşă, apoi se dau deoparte să se răcorească. 2. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi se adaugă compoziţia de gălbenuşuri răcită. Se pun esenţa […]
Reţete: Şalău pane
1. Se condimentează bucăţile de peşte cu sare şi piper. Se stropesc cu puţină lămâie şi se presară cimbru măcinat. 2. Se bat ouăle spumă şi se trec bucăţile de şalău prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe şervet absorbant să se scurgă. 3. Separat, se curăţă cartofii, se […]