Desert: Prăjitură cu mac şi prune

► Se freacă untul cu zahărul spumă. Se încorporează ouăle, se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat şi se frământă un aluat moale. ► În 300 ml lapte se pun zahărul, seminţele de mac şi scorţişoara şi se fierbe 3 minute. Se dizolvă praful de budincă de vanilie în restul de […]

Reţetă: Cotlet de porc cu mango

► Preparare: 1. Ceapa roșie se spală și se taie solzișori. Se freacă cu sare grunjoasă şi puțin ulei. 2. Se curăță mango, se spală și se taie cubulețe. Se amestecă cu roșiile tăiate mărunt și cu ceapa frecată cu sare şi ulei. Se amestecă ușor, ca să nu se zdrobească. 3. Se pun între […]

Desert: Tartă delicioasă cu mere

1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu untul moale, sarea, zahărul vanilat și gălbenușurile. Se încorporează toate ingredientele și se formează un aluat consistent. Se bagă la rece, înfășurat în folie de plastic. 2. În acest timp, se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie feliuţe subțiri. Se călesc câteva […]

Reţete: Tăiţei cu pui şi caju

► Preparare: 1. Se pun tăieţeii să fiarbă în apă cu sare. Se scot în sită și se dau sub jet de apă rece. 2. Se topește untul și se pune peste tăieţei. Separat, se taie mărunt trei fire de ceapă și se călesc în unt. Se lasă doar cât să se înmoaie. 3. Între […]

Desert: prăjitură cu vişine

1. Se freacă untul cu zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Se adaugă ouăle și se bat continuu. 2. Se cerne făina și se adaugă la final. Se încorporează ușor, ca să nu se lase brusc. Se amestecă cu telul încet, în același sens. 3. După ce s-au dezghețat vișinele, se scurg și apoi se […]

Cartofi copţi cu umplutură

1. Se fierb cartofii. Se scot din apă și se lasă să se răcească. 2. Separat, se rade brânza mozzarella și se amestecă cu brânza de vaci. Se adaugă untul moale, ouăle și pătrunjelul tocat mărunt. 3. Pieptul afumat se taie cubulețe și se rumenește în suc propriu. Se scoate și se pune peste restul […]

Desert: Cremă de zahăr ars cu nucă de cocos

1. Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 150 g zahăr şi cele 3 plicuri de zahăr vanilat. 2. Între timp, se face caramelul cu restul de zahăr, apoi se toarnă în forma dorită şi se aşteaptă să se răcească. 3. După ce laptele a dat în clocot, se ia cratiţa de pe […]

Reţeta: Piept de pui cu sos alb

► Preparare: 1. Se spală sparanghelul, se leagă să nu se rupă şi se fierbe. 2. Separat, se prăjeşte în ulei pieptul de pui tăiat bucăţi mai mari, care se pun într-o tavă, se împănează cu usturoi și se stropesc cu vin. Se lasă în cuptor să se frăgezească. 3. Se topește untul, se stinge […]

Reţete: Supă uşoară de mazăre

► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când. ► Imediat după ce a […]

Desert: Spumă de căpşuni cu stracciatella

► Căpşunile se curăţă de codiţe, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi (după preferinţă). Se presară cu zahăr pudră şi se lasă 10 minute deoparte, să se pătrundă. ► Iaurtul natural se amestecă cu ciocolata rasă. Cu jumătate din iaurt se umplu patru pahare de desert, iar cealaltă se amestecă cu […]