Reţete: Cotlete de miel cu ierburi
► Preparare: 1. Se curăță usturoiul, se pune într-un bol mai înalt şi se adaugă ulei, sare, piper, cimbru, oregano și mentă. Se pasează și cu pasta obținută se ung cotletele de miel și se lasă la macerat câteva ore. 2. Cartofii se spală și se fierb. Se scot, se scurg, se curăță și se […]
Desert: Prăjitură delicioasă cu cireşe
1. Se topește, pentru început, untul la baie de aburi și se lasă să se răcorească, să aibă aceeași temperatură cu restul ingredientelor. 2. Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet. 3. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă bine cu un praf de […]
Reţete: Paste cu ciuperci
► Preparare: 1. Se pun pastele să fiarbă. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. 2. Separat, se curăță ciupercile şi se spală bine în câteva ape. 3. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele subțiri. Se călesc în uleiul de măsline și se adaugă […]
Desert: Jeleu de coacăze roşii şi lichior de zmeură
► Coacăzele se spală, se pun, cu tot cu codiţe într-o oală, se adaugă 300 ml de apă şi se lasă, la foc mic, cca 5 minute. Se scot, se pun într-o strecurătoare, aşezată deasupra unui castron, ca să se scurgă complet de apă. Fructele se zdrobesc apoi, până când se obţine o pastă. ► […]
Reţete: Cartofi copţi cu migdale şi busuioc
► Se folosesc cartofii de aceeaşi mărime (medie). Se spală, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se usucă şi se pun într-un castron. Se stropesc cu ulei, se adaugă chimen, sare şi se amestecă. ► Se pun cartofii în tava de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, la 130°C. Se coc aproximativ […]
Reţete: Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde
► Spanacul se spală şi se se scurge de apă. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie bucăţi. Bucheţelele de conopidă se fierb cca 7 minute în apă sărată, se scot şi se scurg bine de apă. Se taie capetele la sparanghel şi se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se scot […]
Reţete: Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras
►Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. ► Uleiul se încălzeşte într-o […]
Desert: Cremă caramel
►Se încălzeşte cuptorul la 175°C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se umple două treimi cu apă fiartă. ► Se topeşte zahărul, până se caramelizează, apoi se repartizează în patru forme de metal (8 cm Ø). Batonul de vanilie se rade, apoi se amestecă bine cu ouăle, gălbenuşurile, smântâna şi laptele cald şi se […]
Reţete: Risotto cu păstrăv
►Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o crăticioară, se căleşte puţin ceapa, apoi se pune orezul şi se amestecă rapid. Se toarnă vinul alb şi supa de peşte şi se fierbe până când este gata orezul şi a scăzut zeama. La servire, se decorează cu pătrunjel tocat. ► Peştele se taie […]
Reţete: Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
► Ciupercile se spală şi se curăţă. Ceapa se curăţă şi se taie feliuţe. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. ► Ciupercile se călesc în ulei încins, se amestecă şi usturoiul, se mai căleşte puţin. Se pune şi oţetul balsamic şi se lasă la foc mic, cca 6 minute, până dă într-un clocot. Se […]