Desert: Pudding din griş, cu sos de zmeură

► Laptele se pune într-o cratiţă la fiert, iar ciocolata se dă prin răzătoare. Când a fiert, se toarnă grişul şi se mai lasă 5 minute la foc mic, amestecând continuu. Se ia de pe foc, se pune ciocolata rasă şi se lasă să se răcească. Se încorporează zahărul vanilat, untul, sarea şi 100 g […]

Desert: Negrese cu cireşe şi ciocolată

►Se unge cu unt o formă cu diametrul de 24 cm. Ciocolata şi untul se topesc pe baie de aburi. Se amestecă până se obţine o cremă. Albuşurile se bat bine, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi se combină cu albuşurile, după care se încorporează în ciocolata cu unt. Se pune şi făina şi se […]

Reţete: Frigărui de porc cu mere şi lămâi

► Se spală carnea şi se scurge de apă, se taie cubuleţe şi se asezonează cu sare şi piper. ► Se spală merele, se scot sâmburii şi se taie în sferturi. Lămâile spălate în apă fierbinte se taie felii, apoi fiecare felie în jumătate. ► Se bagă beţele de lemn pentru frigărui în apă, pe […]

Reţete: File de pangasius cu muştar

►Se curăţă cepele şi se toacă mărunt. Se călesc în unt şi se adaugă muştarul şi vinul. Se fierbe la foc mic, timp de 2 minute. Se amestecă amidonul în smântână şi se toarnă în sos. Se mai fierbe 1 minut. La sfârşit, se asezonează sosul cu sare şi suc de lămâie. ► Se spală […]

Desert: Tort de napolitane

►Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă bucăţile de ciocolată topită gălbenuşurile şi, treptat, alunele mărunţite. Se pun deoparte 12 linguri de cremă, pentru a înmuia napolitanele. Se amestecă restul de cremă cu romul. Se păstrează puţină pentru decorarea tortului. ► Se ung uşor foile de napolitană cu crema păstrată şi apoi cu crema […]

Desert: Tort de ciocolată amăruie

► Forma se unge cu unt peste care se presară migdalele şi se dă la rece. ► Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Untul se freacă spumă cu zahărul vanilat. Gălbenuşurile şi ciocolata topită se încorporează în crema de unt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se încorporează în ciocolată, la fel şi […]

Tortilla cu legume

► Frunzele de salată se spală bine şi se scurg de apă. Morcovii se spală şi se dau prin răzătoare. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie bucăţele. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie inele. ► Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi […]

Pilaf de arpacaş cu lămâie

► Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa verde, morcovii şi ţelina. Se călesc în ulei încins până ce se rumenesc uşor. ►Arpacaşul se spală în apă rece în mai multe rânduri. Se scurge şi se adaugă la legumele călite. Se lasă la foc mediu spre mic, timp de 1 minut. ►Se adaugă 600 ml […]

Desert: Tartă cu brânză

►Se freacă untul împreună cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, sarea şi se amestecă până se obţine o cremă. Gălbenuşurile se încorporează în crema de unt. ► Caisele se taie bucăţele. Se spală lămâile şi se rade coaja, apoi se taie jumătăţi şi se stoarce sucul. Se pun într-un castron brânza, sucul şi coaja rasă […]

Reţetă: Tartă cu bacon şi nuci

►Se prepară maiaua din drojdia mărunţită, zahăr, 2 linguri de lapte şi 3 linguri de făină. Se lasă să crească. ► Se cerne restul de făină într-un castron, cu sarea şi condimentele de supă. Se adaugă ouăle, untul rece topit şi maiaua. Se adaugă treptat laptele rămas şi se obţine un aluat moale. Se păstrează […]