Reţete: Supă de peşte cu orez şi migdale tocate

► Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. ►Se taie peştele în 8-12 […]

Desert: Prăjitură cu afine

►Se încălzesc ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat pe baie de aburi şi se bat apoi spumă. Se amestecă treptat în compoziţia de făină, fulgi de nucă de cocos şi apă. Se întinde aluatul în tava cu hârtie de copt şi se coace la 190ºC. Se taie în două felii, pe orizontală, care se lipesc […]

Desert: Gogoşi cu magiun şi brânzică de vaci

►Se face un aluat din drojdia fărâmiţată, 1 linguriţă de zahăr pudră, cca 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte. Se lasă să crească. Se topeşte untul şi se amestecă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se obţine o spumă. ► Se toarnă restul de făină într-un castron. Se adaugă sarea, […]

Clătite cu susan şi compot de gutui

► Caisele se taie feliuţe şi se lasă la marinat în 50 ml de suc de gutui, timp de 1-4 ore. Gutuile se taie în sferturi, se scot sâmburii şi cotorul, după care se taie cubuleţe. ► Restul de suc de gutui se încălzeşte. Se pun cuişoarele, anasonul, batonul de scorţişoară şi cubuleţele de gutuie. […]

Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi

► Cartofii se spală şi se fierb 25 de minute, cu coajă. Se scot din apă, se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Se prăjesc 5 minute, la foc mic, în unt, până capătă o crustă subţire, aurie. Se asezonează cu sare şi piper. ► Bucăţile de şniţel se dau cu sare şi piper, se […]

Reţetă: Salată de cartofi cu ţelină

► Se curăţă de coajă cartofii fierţi şi se taie în bucăţi mari (dacă cartofii sunt mici, se taie jumătăţi). Se pun într-un castron şi se adaugă toate celelalte ingrediente – ţelina tăiată felii subţiri, ridichile şi ciupercile (crude sau călite în puţin ulei, în funcţie de gust). ► La sfârşit se adaugă bucăţelele de […]

Reţete: Tartine de carne prăjită

Se spală carnea şi se scurge de apă, apoi se taie patru felii de aceeaşi mărime. Se bate puţin pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Se încinge uleiul şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se păstrează la loc cald. ► Se curăţă ceapa, se taie în sferturi, apoi în bucăţi mai […]

Desert: Brioşe cu struguri

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se topeşte untul şi amestecă cu zahărul şi gălbenuşurile, până când se obţine o cremă. Se bat albuşurile spumă şi se amestecă cu compoziţia de gălbenuş. Se amestecă făina cernută cu scorţişoara şi praful de copt. ► Se ung formele de brioşe cu grăsime şi se presară cu făină. Se […]

Desert: Şarlotă de căpşuni cu frişcă

► Gelatina se scufundă în apă rece. Jumătate din căpşuni se zdrobesc piure, iar restul se taie bucăţi mici. ► Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează treptat frişca, iar brânza se amestecă cu piureul de căpşuni. ► Gelatina înmuiată în apă se lasă puţin la foc mediu, apoi se încorporează şi puţină brânză […]

Desert: Prăjitură cu brânză şi afine

► Se amestecă pudra de vanilie cu o cantitate mică de lapte. Se fierbe restul de lapte cu 50 g de zahăr, apoi se adaugă laptele amestecat cu pudra de vanilie şi se mai fierbe înăbuşit, timp de 1 minut, până când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se presară […]