Desert: Fantezie din ciocolată şi căpşuni
► Făina se amestecă cu sarea. În mijloc se pune untul, apoi oul şi se frământă până când se obţine un aluat. Se întinde apoi într-o foaie de 4 mm, se înveleşte cu folie şi se lasă la rece cca 30 de minute. ► Se pune aluatul pe planşeta presărată cu făină şi se taie […]
Ciupercuţe murate, cu rozmarin
► Ciupercuţele se curăţă cu atenţie de pieliţa pălăriei şi se spală foarte bine. Ciupercile mai mari se taie în sferturi. Rozmarinul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. ► Se fierb 500 ml de apă, în care se toarnă oţetul, sarea şi rozmarinul. Se pun şi ciupercile, se lasă 5 minute pe foc, […]
Conserve: Migdale şi fistic cu miere
► Migdalele fără coajă şi miezul de fistic se prăjesc într-o tigaie fără ulei, până când capătă o culoare aurie, apoi se pun într-un castron. ► Mierea se amestecă cu coniacul şi se toarnă în castron, deasupra migdalelor şi fisticului. Se amestecă bine toate ingredientele. Compoziţia obţinută se toarnă în borcane, care se închid ermetic.
Conserve: Jeleu de mere şi ardei
► Ardeiul se spală, se taie pe lungime, se scot seminţele şi cotorul şi se toacă foarte mărunt. ► Sucul de mere se amestecă cu zahărul gelifiant şi se lasă la foc mic, cca 4 minute, până când compoziţia se transformă într-un jeleu. Se încorporează sucul de lămâie, boiaua de ardei iute şi ardeiul tocat, […]
Supă cu germeni de fasole
► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]
Tartine cu macrou afumat
Se spală macroul, se curăţă de pieliţă şi de oase şi se pune într-un castron. Se fărâmiţează cu furculiţa. ► Se curăţă de coajă cartofii fierţi şi se dau prin răzătoarea mică (sau se amestecă cu blenderul). Se adaugă peste peşte. ► Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă sucul de lămâie, caperele, castraveciorul […]
Prăjiturele cu kiwi şi căpşuni
►Se taie margarina în bucăţi şi se lasă să se topească la temperatura camerei. Se adaugă zahărul şi se bat spumă. Se adaugă şi gălbenuşurile, iar spre sfârşit făina cernută şi alunele tocate. ► Se umple un săculeţ cu duză subţire şi se fac mici feliuţe rotunde pe tava de copt. Se coace 15 minute, […]
Reţetă: Supă de porumb cu cipsuri
► Se pun boabele de porumb, decongelate în prealabil, într-un blender, se adaugă apă şi se mixează până când devine o cremă densă. ► Se pune compoziţia într-o cratiţă, se adaugă untul, sare şi piper, după care se fierbe timp de 3-5 minute. ► Se repartizează în farfurii, se presară deasupra ceapa verde tocată mărunt […]
Desert: Prăjitură din cartofi, cu caise
►Se taie untul în bucăţele mici şi se freacă într-un castron mare, cu zahărul, până devine spumă. Se încorporează treptat oul şi smântâna. Se lasă cartofii fierţi să se răcească, se curăţă de coajă şi se dau prin răzătoare. Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă cartofii raşi şi făina şi se amestecă […]
Peşte prăjit în fulgi de ovăz
►Se pune muştarul într-un castron. Se amestecă constant şi se toarnă uleiul de măsline şi supa. Se asezonează cu sare şi piper şi se pune la frigider să se răcească. ► Se sparg ouăle într-un castron. Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă fulgii de ovăz cu făina în alt castron. ► Se curăţă […]