Paste: Spaghette cu somon şi broccoli

► Se separă bucheţelele, de broccoli, se spală în apă cu    oţet, se clătesc şi se fierb în apă sărată, până devin moi. ► Se taie somonul felii. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. ► Se fierb pastele al dente, conform indicaţiilor. ► Se încinge uleiul, se căleşte puţin somonul, se adaugă sare şi […]

Aperitiv: Rulouri cu brânză şi roşii uscate

►Se întind feliile de bacon pe planşeta de lucru şi se ung cu puţin muştar. Se pune câte o bucată de brânză de capră. Se înfăşoară bine fiecare felie de bacon cu brânză şi se pun la frigider, ca să se răcească. ► Se pun deasupra câteva bucăţele de roşii uscate, câte o frunzuliţă de […]

Paste: Carbonara la cuptor

► Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, se scot şi se lasă deoparte să se scurgă. ► Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt, se adaugă baconul, care se lasă puţin să se rumenească, apoi se adaugă spaghetele scurse de apă şi răcite, sare, piper şi […]

Găluşte cu vişine

► Vişinele se lasă să se scurgă, iar sucul se păstrează. 250 ml se pun într-o crăticioară, iar 2 linguri se amestecă separat cu amidonul. În crăticioară se pune batonul de scorţişoară, iar compoziţia se dă la fiert. Se încorporează şi sucul cu amidon şi se mai lasă puţin pe foc. Se ia batonul de […]

Gogoşi umplute cu vişine

► Se prepară un aluat din drojdie, 100 ml de lapte călduţ, 30 g zahăr şi făină, care se cerne într-un castron. ► Se adaugă restul de zahăr, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile de ou amestecate cu zahărul vanilat şi restul de lapte. Se adaugă untul topit, călduţ, un vârf de sare şi aluatul […]

►Se unge o formă de copt rotundă cu ulei şi se presară zahăr pudră. Se toacă mărunt biscuiţii, se amestecă bine cu unt şi se întinde această compoziţie pe fundul şi părţile laterale ale formei de copt. ► Se amestecă brânzica de casă cu ouăle, cu untul topit, cu zahărul şi zahărul vanilat. Treptat, se […]

Tarte cu roşii uscate şi măsline

►Se amestecă făina cu praful de copt, muştarul, 1 lingură de boia dulce şi un vârf de sare. Se adaugă untul topit, laptele şi se amestecă totul până când se obţine un aluat subţire. ► Se toacă mărunt roşiile uscate şi măslinele şi se încorporează în aluat, împreună cu busuiocul. ► Se întinde aluatul în […]

Meringue cu nuci

►Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o spumă groasă. Se adaugă fulgii de grâu, nucile tocate mărunt şi se amestecă uşor. Cu lingura, se fac moviliţe mici pe o tavă unsă în prealabil. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160°C, timp de aproximativ 30 de minute. Cât sunt încă calde, se desprind cu […]

►Se spală iepurele şi se îndepărtează capul. Se taie partea mediană în bucăţi mai mici şi se presară cu sare. Se pun într-un castron şi se lasă la marinat la rece, timp de 2 ore, într-un amestec de suc de lămâie şi ulei de măsline. ►Se ia o tigaie cu fundul adânc. Se călesc feliuţele […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]