Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli
► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]
Orez basmati cu broccoli şi migdale
► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]
Peşte la cuptor, în stil românesc
►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt. ► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi. ► Se […]
Supă chinezească picantă
► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]
Brioşe cu kiwi şi zmeură
►Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă. ►Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie […]
Foietaj-fantezie
1. Aluatul se decongelează, iar cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. 2. Puddingul de vanilie se amestecă cu 2-3 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se încălzeşte, cu zahărul. Se încorporează puddingul, se mai fierbe puţin, la foc mic. Se lasă cca 5 minute să se răcească, apoi se pune un gălbenuş, amestecând. 3. […]
Clovni din înghetatã
1. Se amestecă laptele cu smântâna, se dă în fiert, după care se lasă să se răcească. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul, aroma de vanilie şi sarea. Gălbenuşurile se amestecă treptat în laptele călduţ cu smântâna. 2. Se pune amestecul pe baie de aburi şi se încălzeşte până se înmoaie. Se împarte în […]
Gãinuse din nucã de cocos
1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]
Desert: Om de zãpadã delicios
1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt. 2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se […]
Negresă cu ciocolată şi nuci
Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]