Salata din piept de pui cu ciuperci

Se fierbe pieptul de pui si se taie marunt,se amesteca cu ciupercile taiate bucati si se amesteca cu maioneza. Se pune sare dupa gust.   Trimisa de: Mucilianu Daniela

Pui la rotisor

-puiul se spala bine, se condimentaza doar un pic, -se infig in tepusa speciala pentru rotisor cartofii apoi se baga si puiul (prin partea din spate inspre fata) -peste cartofi, in interiorul puiului se adauga o lingura de ulei de porumb sau de floarea soarelui, un pic de sare si un pic de piper si […]

SALATA „ANANAS” din Meniul VEGETARIAN de CRACIUN

Telina si merele se dau prin razatoarea mare, apoi se adauga ananasul taiat cubulete mici. Din ou ulei si zeama de lamaie se face maioneza. Se sareaza dupa gust, se adauga maioneza si se amesteca. Se orneaza cu miez de nuca jumatati si cozi de ceapa verde. Trimisa de: Nina B.

PIFTII DE CURCAN

-se spala si se curata bine picirusele de porc -se portioneaza pieptul de curcan -se aseaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra -se fiebe la foc potrivit (cu sare)pana cand carnea se desprinde de pe oase(cca 120 min) […]

Prajitura snickers

Blat: 6 albusuri, 100 g zahar, 200 g nuci macinate, esenta de vanilie, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri cacao. Crema: 6 galbenusuri, 14 linguri zahar, 200 g nuci maruntite, 200 g unt, esenta de vanilie. Glazura: 200 g ciocolata Trimisa de: Paraschiv Madalina Foto: Thinkstock

Fursecuri pentru mos

Se freaca untul cu zaharul si mierea ,se adauga oul .Dupa aceea se amesteca bine cu faina si praful de copt si scortisoara .Se lasa coca 10 minute la frigider .Se intinde coca de cca 3-5 mm .Se taie in diferite forme si se pune in tava tapetata si cu hartie de copt.Fursecurile cresc la […]

Sarmale

Ceapa se curate, se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de boia dulce de ardei si se amesteca. Cand ceapa este indeajuns de calita se adauga orezul si se mai lasa pe foc aproximativ inca 2 minute. Carnea de porc macinata se pune intr-un […]

Krem a la krem: tort cu zmeura

Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor – 185 de grade, pentru 20-25 […]

Piept de pui cu sos de roşii în crustă de pesmet

Am topit 3 linguri de margarină şi am pus-o în tavă. Am pus pieptul de pui în tavă, trecându-l prin margarină ca să fie bine uns pe ambele părţi. Am pus puţină sare. Am amestecat ceapa tăiată mărunt cu usturoiul trecut prin presă, busuiocul, bulionul şi sare şi piper după gust. Acest sos l-am pus […]

Toba de casa

1. Se taie toata carnea, limba si slanina fasii, se da cu piper, sare si boia si se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere. 2. Se curata burta, apoi se umple bine, punand, pe cat posibil, fasiile de carne, limba si slanina pe lung; se coase coase des si se inteapa […]