PUI CU CIUPERCI

Se pun pulpele dezosate in tava , se adauga usturoi , foi de dafin , sare si piper, dupa care se taie ciupercile in felii lungi si se aseaza peste pulpe in forma de floare (SAU DUPA PREFERINTA ) dupa care se adauga mararul tocat si circa 600 mlde apa… se pune lacuptor in jur […]

Tort rapid de ciocolata

Se separa ouale si se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,faina, bicarbonatul. La crema Puneti laptele cu zaharul si cacaoa impreuna cu faina intr-un vas de care nu se lipeste si cat este compozitia inca rece bateti cu un tel pt a nu se face gramajoare.Cand este ca o budinca groasa se […]

Toba

Mod de preparare: Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea. […]

Friptura de porc la tava

Carnea(bucata intreaga), bine zvântată, se presară cu sare şi piper, se freacă cu usturoi, cimbru pisat şi maghiran (dacă aveti), apoi se lasă să stea 1-2 ore.Se aşază într-o tavă cu 2 linguri de untură şi se presară boia.Tava se introduce in cuptorul incins, la foc bun; cand incepe sa sfaraie se pune in tava […]

SNITEL DE PUI CU PIURE

Se curata si se taie cartofii cuburi, si se pun sa fiarba in apa. Cat timp fierb cartofii, se bate carnea, apoi se presara cu condimente si piper, apoi, se tavaleste prin faina pe ambele parti, apoi se da prin ouale batute, iar in faina, iar in ou si se pune in tigaia cu uleiul […]

Ciorbă de oase de porc(afumate sau proaspete)

Se scoate spuma şi se lasă sa fiarbă la foc moale ca să obţină o ciorbă limpede. Se adaugă zarzavatul tăiat ca fideluţa, sarea şi o cescuţă cu orez spălat. Când zarzavatul şi orezul sunt fierte, se acreşte ciorba cu zeama de varză clocotită si se adaugă leuşteanul tocat   Trimisa de: Ciobanasu Maria

Salam de biscuiti cu nuca

Incercati cea mai usoara si delicioasa reteta de salam de biscuiti cu nuca! O varianta ieftina si simpla pentru a potoli pofta de dulce. Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face […]

Coronita cu mac

Se cerne faina intr-un castron,se adauga drojdia maruntita,1 ou,coaja rasa de lamaie,250 ml lapte cald si margarina si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit timp de o ora.In acest timp se amesteca macul macinat cu laptele praf si laptele ramas.dupa ce […]

TORT ZEBRA

din margarina,faina,zahar,ou si praf de copt se framanta un aluat,pe care il asezamintr-o forma de tort unsa cu ulei de diametrul 26 cm.aplatizam putin .peste blat se pune jumatatile de caise din conserva.cuptorul se incinge la 175 grade celsius. Ptr crema amestecam toate ingredientele mentionate in afara de cacao.din crema obtinuta un sfert din cantitate […]

Ruladă Wellington de vită

Presărați sare și piper peste carne. Într-o tigaie mare, topiți untul(50 g) și adăugați și uleiul. Prăjiți mușchiul de vită la foc iute, cam 5 minute, până se rumenește la suprafață (pe toate părțile). Scoateți-l și lăsați-l să se răcească. Pregătiți umplutura. Topiți restul de unt și adăugați ciupercile tocate mărunt. Prăjiți-le până se înmoaie, […]