Tort diplomat
Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu […]
Ciupercute gratinate
Se spala ciupercutele, se scot coditele si se toaca marunt. se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa tocata marunt+ maslinele+ardeiul Trimisa de: Sandu Elena
TORT BRADUT
1. Pentru blatul de pandispan se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi incet, incet se incorporeaza faina, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune forma de tort in cuptorul bine incins unde se lasa […]
Tort Tiramisu cu ciocolata
Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde. Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu […]
PUI CU SURPRIZE
Se ia un piept de pui si se inlatura organele nefolositoare apoi se iau cele 900 de grame de crevetii si se fierb in apa timp de 4-5 minute dar inainte nu uitati sa inlaturati vena si cochilia crevetilor apoi se condimenteaza puiul cu boia dulce piper coriandru leustean un varf de cutit de zahar […]
CARNATI DE CASA
Carnea de porc o toci si o amesteci bine cu:usturoiul pisat,piper macinat(3lingurite),boiaua iute si dulce,sare dupa gust.Cu aceasta compozitie mestecata bine se umple matele de carnati (cu o tulumba pusa la moara de carne).E nelipsita de la masa de CRACIN. Trimisa de: Dascalu Ioana Dorina
Stiuca Umpluta
Stiuca Umpluta este nelipsita de pe masa de Craciun. este foarte aspectuoasa si gustoasa. Nu este greu de realiat, dar cere putina migala. Detasez putin capul de restul corpului si apoi scot pielea de pe peste. Scot appi carnea pe de sira spinarii si o toc impreuna cu ceapa si usturoiul. Cartoful se da prin […]
Sarmale in foi de vita cu curcan
Se calesc cepele taiate marunt in ulei de masline, se adauga orezul inmuiat, sare, piper, cimbru Dupa ce s-a racit se adauga peste carenea de curcan tocata, o lingura bulion si 1 leg marar tocat Se impacheteaza sarmalele Se aseaza intr-un vas de lut pentru sarmale care a fost tinut 30 min in apa rece. […]
Friptura de ceafa de porc la cuptor
Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc. Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu. Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si pasta de tomate. Se toarna peste friptura. Vasul se […]
FURSECURI CU CIOCOLATA
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si galbenusul mixand bine. Separat amestecam faiana cernuta cu cacaoa, praful de copt, migdalele si ciocolata rasa. Adaugam acest amestec peste crema de unt si framantam (cel mai bine cu mana) pana se incorporeaza […]