Bomboane Raffaello
1 Punem untul şi apa la baine-marie. Adăugăm zahărul pudră când se topeste untul şi amestecăm până se omogenizează. Luăm de pe foc vasul, încorporăm esenţa de vanilie, laptele praf şi nuca de cocos, apoi frământăm puţin până obţinem un fel de aluat, pe care îl dăm la rece pentru 30 de minute. 2. După […]
Salata de boeuf
350 de gr.de cartofi rosii ca acestia nu se sfarima la fiert,4-5 morcovi mari fierti,300 gr.de mazare fiarta,gogosari in otet si castraveti in otet dupa gust in jur de 500 de gr.,maioneaza facuta din doua oua fierte si doua oua crude doar galbenusurile si un pic de mustar pentru a nu se taia maioneza si […]
Fajitas de pui
Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă. Timp de preparare: 1 oră Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat 3 ardei graşi […]
Dulceaţă de morcovi
Surpinzător de gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat, dulceaţa de morcovi este desert absolut savuros. Cine s-ar fi gândit că din legumele pe care de obicei le punem în ciorbă iese un atât de bun deliciu? Iată cum să o prepari. Ingrediente: 1 kilogram de morcovi 1 kilogram de zahăr 4 lămâi migdale 4 linguri […]
Meniu de post pentru o săptămână din postul Crăciunului
De pe 15 noiembrie şi până pe 24 decembrie ne aflăm în postul Crăciunului, periodă în care preparatele din post revin pe mesele celor mai m mulţi dintre credincioşi. Fie din motive religioase, fie din considerente mai pragmatice ce ţin de sănătate, această perioadă de şase săptămâni este, pentru oricare dintre noi, o bună ocazie […]
FURSECURI CU ALUNE
Frecam spuma margarina cu zaharul, adaugam mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea. Adaugam faina cernuta in prealabil, amestecam bine pana obtinem un aluat omogen. Din acest aluat luam o bucata ceva mai mare decat o aluna, din care facem o biluta. Asa procedam pana pana terminam tot aluatul. Punem pe o furculita cate o […]
CHIFTELE DE POST
Cartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste putin. Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat. Se pune boia, sare si piper. Din compozitia rezultata se fac chiftelute care […]
TORT CU STRUGURI
Pentru blat se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile batute, coaja de lamaie si apoi faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Compozitia se toarna intr-o forma unsa […]
Salată Serrano
Jamon Serrano. Una dintre cele mai delicate şi mai nobile întruchipări ale cărnurilor iberice preparate cu pasiune şi pricepere meticuloasă. Ce sosuri complicate? Ce marinate savante sau prăjituri cu structură geometrică spaţială? Prepararea jamboanelor după metode spaniole îmi pare una dintre încununările supreme ale priceperii gastronomice. Astăzi, o salată cu moţ, doar pentru că e […]
PIEPT DE PUI CU DOVLECEI ŞI CIUPERCI LA GRĂTAR
Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro Pentru că puiul se pregăteşte uşor şi pentru că mulţi dintre voi aţi renunţat la porc ori faceţi doar o pauză după tradiţionalele sărbători indigeste, al doilea episod al prînzului din caserolă poate trece lesne drept salată. Asta chiar dacă majoritatea ingredientelor au trecut prin grătarul cu teflon.