SALATĂ REGALĂ DE TON

Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro Oricine poate găti. Asta au stabilit deja alţii. Insist şi adaug: oricine poate face o salată. Din punctul de vedere al dificultăţii preparării, îmi vine să spun că salatele sunt alegerea fericită a celui care a refuzat să înveţe să facă tartine şi sanvişuri. Numai că, pentru o salată bună, bine […]

Salată lollo cu pepene galben şi gorgonzola

Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro Dacă pepenele galben merge de minune înfăşurat în felii subţirele de prosciutto, înseamnă că nu-i displac deloc combinaţiile cu carne, cu sărat şi iute, iar despre un sos de salată pe bază de miere cu siguranţă nu va avea nimic de obiectat. Acum mai multe zile vă propuneam o amestecătură de […]

CHEESECAKE FOARTE SIMPLU (the “UHMMM…!”)

Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro Nu insist în ultima vreme cu dulciurile pentru că aş vrea neapărat să cuceresc iremediabil audienţa feminină, ci în primul rând pentru că îmi place din ce în ce mai mult să joc şi pe partea asta, a fanteziilor dulci. Iar când vine vorba de un cheesecake şi mai ales de […]

SECRETELE SALATEI GRECEŞTI

Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro Salata greceasca este una dintre cele mai simple si mai primitive alcatuiri gastronomice din cite au fost vreodata pe suprafata pamintului. Stiu ca o cunoasteti prea bine din majoritatea meniurilor restaurantelor in care ati intrat in Romania, doar ca nici macar una dintre variantele de-acolo nu se va putea compara vreodata […]

INELE DE CALAMAR PANE CU SOS DE USTUROI

Reţetă oferită de pranzuldincaserola.ro Sosul de usturoi il faci din niste usturoi, un ou, ulei de floarea soarelui si putina lamaie ce apoi le amesteci cu un mixer vertical pana cand ajunge la consistenta unei maioneze. Calamarul taiat inele il tavalesti prin faina si il lasi putin sa se odihneasca. Intr-un castron mai mare pui […]

PIEPT DE PUI, COUSCOUS ŞI SOS PESTO

Sursa:  www.pranzuldincaserola.ro Aud tot mai des întrebarea: “Ce pot să fac cu un piept de pui?”. Asta după ce majoritatea ne-am plictisit de veşnicul piept de pui la grătar, uneori prea pătruns, prea uscat, prea înecăcios… Cu toate astea, pieptul de pui rămâne una dintre cheile unei diete mai echilibrate, mai uşoare. De-aici şi nevoie […]

Mousse cake

1. Se pune untul moale într-un bol şi se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă sarea, ouăle, făina şi cacaua. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu făină şi se bagă în cuptorul încălzit. 2. Între timp, se pun gălbenuşurile într-un vas şi se freacă cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat şi laptele […]

Tort cu căpşuni

1. Pentru blat, se freacă bine ouăle întregi cu zahărul, până devin spumă, după care se adaugă treptat făina şi coaja de portocală. Se amestecă bine, până se formează o compoziţie omogenă. 2. Aceasta se pune la copt într-o formă de tort, tapetată cu hârtie unsă, în cuptorul încins, timp de 20-25 de minute. Se […]

Rulouri de pui cu spanac

1. Se taie pieptul tip portofel, pe lung, şi se bate carnea, astfel să încât să rezulte o bucată cât mai mare. Se dă cu sare şi piper. 2. Carnea tocată se amestecă cu oul, miezul de pâine înmuiat în lapte, sare, piper şi cimbru uscat. 3. Se tapetează bucata de carne de pui cu […]

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

1. Mai întâi se pregătesc legumele: se curăţă dovlecelul şi vânăta şi se taie felii subţiri, pe lung. 2. Pe grătarul încins, se pun feliile de dovlecel şi de vânătă cât să prindă culoare şi să se înmoaie puţin. Se scot şi se lasă să se răcească. 3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Crema de […]