Paste cu sos și parmezan

1. Se pun să fiarbă pastele în apa clocotită, cu sare şi puţin ulei de măsline. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jet de apă rece. 2. Separat, se taie carnea cubuleţe şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în tigaie […]

Salată de ciuperci

1. Se curăţă ciupercuţele şi se spală foarte bine în mai multe ape. Este important ca ele să nu fie lăsate să stea în apă rece, ci doar să fie trecute prin jet de apă. 2. Se taie ceapa şi ardeii şi se rumenesc în uleiul încins, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să […]

Desert fructat

1. Fructele din compot se strecoară şi se lasă la scurs. 2. Se pregăteşte o tavă, în care se aşază un strat uniform de biscuiţi. Fructele scurse se pot întinde deasupra biscuiţilor ca atare sau tăiate cubuleţe. 3. Jeleul se prepară conform intrucţiunilor de pe plic. Apoi, fierbinte, se toarnă peste fructe. Se dă la […]

Plăcintă haiducească

1. Se curăţă ficatul de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte dulce aproximativ 2 ore. Separat, carnea de vită se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă. După ce a fiert bine, se scoate, se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe. 2. Ficatul se scoate din lapte, se clăteşte cu […]

Pui la grătar cu mazăre

1. Se spală pieptul de pui, se taie fâşii, se unge cu unt, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi pătrunjel, apoi se pun la rumenit. 2. Mazărea fiartă se amestecă cu salata şi ceapa verde mărunţite. Se condimentează cu ulei, zeamă de lămâie, cimbru, busuioc şi miere. Puiul se serveşte cu salată, brânză feta […]

Frushi – sushi cu fructe

Orezul şi apa se pun la fiert. Se lasă pe foc până când apa a fost absorbită aproape complet, apoi se lasă 10 minute să se răcească. Orezul fiert, laptele de cocos şi zahărul se pun într-un bol şi se amestecă bine. Se lasă 15 minute. Cu mâinile ude se formează 20 de mingiute de […]

Bărcuţe cu spanac şi ciuperci

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se taie feliuţe subţiri. Ceapa se curăţă şi se spală bine, apoi se taie mărunt. Ciupercile se călesc într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ceapa tocată mărunt. După ce s-au călit, se lasă să se răcească. Spanacul se curăţă şi se clăteşte în […]

Salată cu pui la grătar

Se taie pieptul de pui ca pentru grătar, se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, se unge cu puţin ulei de măsline şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă salata, se spală în câteva ape, se curăţă ridichile, ceapa şi usturoiul şi se taie ca pentru salată. Dacă măslinele sunt […]

Spumă cu caşcaval şi crudităţi

1. Se spală bine hreanul şi se dă pe răzătoare. Se adaugă caşcavalul ras, maioneza, mărul dat pe răzătoare, muştarul şi ouăle fierte tăiate mărunt, iar la final se pun sare şi piper, după gust. Se amestecă foarte bine toate ingredientele şi se lasă la frigider timp de 10 minute. 2. Bagheta cu susan se […]

Budincă vanilată

1. Ouăle se sparg şi se separă. Albuşurile se bat spumă cu 150 g zahăr, care se adaugă treptat. Gălbenuşurile se freacă bine cu 100 g zahăr. 2. Peste gălbenuşuri, se adaugă făina şi zahărul vanilat, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă şi laptele rece, câteva picături de esenţă şi 50 g […]