Sushi cu ton proaspăt
Taie tonul în dreptunghiuri de 2 centimetri pe 5 centimetri, groase de aproximativ jumătate de centimetru. Unge fiecare bucată de peşte cu jumătate de linguriţă de wassabi. Ia o cantitate mică de orez şi dă-i forma bucăţii de ton, modelându-l cu mâinile. Aşază pe fiecare bucată de ton o cantitate egală de orez.
Parfait cu zmeură
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă treptat laptele şi se pune totul la fiert în bain-marie, bătând cu telul încontinuu, până se îngroaşă. Apoi se lasă la răcit. 2. Se încorporează după ce e rece frişca şi fructele zdrobite şi se toarnă totul într-o tavă de cozonac tapetată cu folie […]
Spanac cu brânză
Spanacul se pregăteşte în felul următor: se pune la fiert apă cu sare, iar când dă în clocot se pune spanacul si se lasă la fiert timp de trei minute, apoi se pune cateva minute in apă rece. Se scurge spanacul de apă, apoi se pasează împreună cu ardeiul iute până când se obţine o […]
Salată de cartofi şi fasole
Se încălzeşte uleiul timp de un minut, apoi se adaugă ceapa şi ardeiul iute. Acestea se călesc 2 minute. Se adaugă cartofii, fasolea, sarea, piperul şi sucul de lămâie. Se lasă la foc mic în jur de 3 minute. Se decorează cu pătrunjel. Se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Supă indiană de roşii
Se combină toate ingredientele, mai puţin laptele, într-o oală şi se dau în fiert. Se lasă la foc mic 5 minute. Se adaugă laptrele şi se mai lasă la foc mic încă 5 minute.
Nikujaga – mâncare de cartofi cu carne
Se toacă ceapa, carnea şi cartofii cubuleţe şi se călesc câteva minute în tigaie, după care se adaugă apă aşa încât toate să fie acoperite. Se adaugă 2 linguri de sos de soia şi 2 linguri de zahăr. Se pune capacul şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute sau până când este gata […]
Somon cu legume
Se condimentează medalioanele de somon cu sare şi piper şi se pun pe grătarul încins. Se lasă 15 minute pe o parte şi 15 minute pe cealaltă parte până se rumenesc. Separat, se spală dovleceii, se taie felii şi se pun pe grătar împreună cu somonul. Între timp, se curăţă salata verde, ceapa, usturoiul, ridichile, […]
Orez cu roşii şi busuioc
Se alege orezul, se trece prin câteva ape şi apoi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei căni de apă. Se adaugă sare şi un praf de piper şi se lasă la foc potrivit. După ce a fiert orezul, se pune margarina şi un praf de şofran. Se amestecă uşor ca să nu se […]
Chifteluţe de dovlecei
Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare. Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, […]