Răsfăț cu ciocolată
Se aprinde cuptorul și se reglează la foc potrivit. Într-un vas, se topesc, pe baie de aburi, ciocolata împreună cu 170 g margarină. Se dă deoparte şi se adaugă esenţa de rom şi esenţa de migdale. În alt recipient, se bat spumă ouăle cu zahărul. Se adaugă praful de migdale/nuci/fulgii de cocos. Se amestecă totul […]
File de şalău cu legume gratinate
1. Se curăţă ardeii, ceapa şi dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe sau feliuţe. Se aranjeză într-o tavă şi se stropesc cu ulei, sare şi piper, după preferinţă. Se amestecă bine şi pe deasupra se presară cimbru uscat. 2. Separat, se prepară fileul de de şalău. Se spală bine, se şterge cu un prosop […]
Latino brandy cafe
1. Se prepară cafeaua, se lasă puţin la răcit şi, când e călduţă, se adaugă coniacul. Se distribuie în pahare. 2. Se ia frişca şi se bate spumă cu mixerul, timp de câteva minute. Apoi se pune în fiecare pahar peste băutura de cafea cu coniac. 3. Pentru un plus de aromă, la final se […]
Savoare cu zmeură
1. Se bat gălbenuşurile la bain-marie cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se lasă să se răcească şi se adaugă brânza mascarpone, restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor, până devine o compoziţie cremoasă. Se prepară frişca după instrucţiunile de pe pachet şi se încorporează uşor în crema de mascarpone. 2. […]
Prăjitură cu glazură de bezea şi nuci
1. Pentru blat, se bat bine albuşurile cu zahărul. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, zahărul vanilat şi un praf de sare, apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă şi se încorporează făina şi cacaua. 2. Se unge o tavă cu ulei, apoi se toarnă compoziţia de prăjitură. Se lasă la foc potrivit, timp de […]
Ruladă mozaic cu cașcaval
1. Se ia pieptul de curcan, se curăţă, se spală și se taie cu un cuţit felii, care se bat cu ciocanul de șniţele. 2. Bucăţile de piept se aşază ca să se poată rula, se ung cu unt pe toată suprafaţa și se condimentează cu sare, boia, cimbru și busuioc măcinat. Se acoperă cu […]
Pané la cuptor
Bucăţile de vrăbioară se bat bine cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper şi se ung cu muştar cu hrean. Se stropesc cu puţin ulei şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu folie de plastic. Separat, se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi se trec bucăţile de […]
Drob de miel
Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]
COZONAC ROSENKRANZ
Se caramelizeaza cele 10 – 12 linguri de zahar, cu care se tapeteaza fundul si peretii unei cratite. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, […]
Coşuleţe cu vanilie
Se prepară budinca conform instrucțiunilor din lapte amestecat rece cu budinca şi zahărul.se pune pe foc până se îngroașă.Se adaugă smântâna şi vanilia. Se prepară gelatina transparentă conform instrucțiunilor de pe plic amestecând gelatina cu zeama de compot timp de 30 secunde pe foc.Fructele se taie cuburi sau felii după dorință. Cu un poș se […]