Regina de ciocolata

Amesteci ingredientele pt blat si coci la foc mic,in tava  unsa cu unt  si tapetata cu faina.Pentru crema,bati foarte bine untul cu mixerul,apoi adaugi celelalte ingrediente pe care le-ai fiert ca pe o glazura groasa in bain-marie.Cand blatul s-a racit, il ornezi cu crema de cacao. Pofta buna! Reteta trimisa de Plesoianu Florentina Liliana

Ciorba din maruntaie de miel

Preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se […]

Aperitiv cu verdeata

Amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare,ceapa, faina si praful de copt. Punem sare, piper. Ceapa trebuie calita separat. Apoi amestecam compozitia rezultata cu albusurile batute spuma. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins timp de 35-40 minute.Pofta buna ! Retata trimisa […]

Cozonac cu nuca

Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina; Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase; Apoi se face maiaua: drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut; Dupa ce […]

GARNITURA DE MIEL LA CUPTOR

Se pune cus-cus-ul intr-un castron si se opareste cu apa sarata si piperata. Se acopera si se lasa se se umfle. Ceapa este calita in ulei impreuna cu morcovul si ardeiul. Dupa care se pun legumele impreuna cu cus-cus-ul si se condimenteaza. Se adauga cotletele si se impaneaza cu usturoi dupa care se pun la […]

Cozonac ardelenesc Kovacs

Mod de preparare: Se cerne faina. In mijloc se pune 3/4 cubulet drojdie frecata cu 1 lingurita zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Se lasa la crescut cca 30 min. Se amesteca laptele fierbinte cu zaharul si mirodeniile.  Separat se bat ouale intregi. Dupa ce a crescut maiaua punem laptele caldut, ouale bine batute, […]

Cozonac cu ciocolata

1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus. 2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul. 3.- Se alege programul 8 pentru “ aluat dulce ”. 4.- Se pune masina la treaba. 5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza […]

Prajitura Unirea

1)Margarina,zaharul,cacao si apa se pun intr-o cratita la foc mic pana se omogenizeaza.Din aceasta compozitie se opresc 10 lingurite pentru glazura,apoi se lasa la racit. Intre timp se separa ouale.. 2)Albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat iar galbenusurile se amesteca cu parful de copt si se incorporeaza in compozitia lasa la racit.Apoi in aceasta […]

Drob de miel

In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]

Prajitura cu mac

Blat: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, apoi faina amestecata cu amoniacul nestins, iar la final, nuca de cocos si macul. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 34-40 minute la 200grade. Crema:Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc pana capata consistenta unei smantani. […]