Cozonac cu vanilie

– prepararea aluatului pentru inceput ne vom ocupa de maiaua care trebuie sa fie pufoasa . Astfel scoate din dulapul bunicii o mica ceasca de ceai, unde desfacem pliculetul de drojdie peste laptele indulcit si caldut ingrosat cu 4 linguri de faina. Lasam astfel maiaua sa creasca. Luam o ceasca de ceai si frecam galbenusurile […]

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in taietura se pun felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata. Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus ulei. Punem deasupra rozmarin, […]

Delicatesa cu biscuiti

Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se adauga faina, cacaoa, bicarbonatul stins cu otet si la sfarsit uleiul. Se amesteca aceasta compozitie pana se incorporeaza toate ingrendientele, apoi se adauga intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de pergament […]

Cozonac cu unt şi migdale

1. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu maiaua, pregătită din drojdie, lapte şi zahăr. Se amestecă preţ de câteva minute şi se adaugă ouăle, unul câte unul, şi restul de zahăr rămas de la maia, amestecat cu zahărul vanilat, zahărul tos şi coaja de lămâie. 2. Aluatul se lasă câteva minute la […]

Drob în aluat

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]

Coaste de miel la tavă

1. Pentru început, se curăţă coastele de pieliţe, se spală bine, se lasă să se scurgă, se condimentează cu sare, piper şi condimente speciale pentru carne de miel şi se lasă câteva minute la macerat. 2. După aceea, se iau şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă să se rumenească la foc […]

Coşuleţe din ouă

1. Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţe. 2. Se fierb ouăle tari, apoi se lasă să stea câteva minute în apă rece pentru a se putea decoji uşor. […]

Miei de Paşti

1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se toarnă apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă puţin. Se acoperă şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute. 2. Între timp, se bat gălbenuşurile cu şofran, sare şi restul de zahăr. 3. Se frământă maiaua crescută […]

Pască cu brânză dulce

1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură. 2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de […]

Dovleac nobil cu ciuperci

1. Se încinge cuptorul la 175 °C. Se spală dovleacul şi se taie în 4 felii. Acestea se îmbracă în folie de aluminiu şi se pun într-o tavă, în cuptorul încins în prealabil. Se lasă la copt 25 de minute. 2. Separat, se spală ciupercile şi se curăţă, apoi se toacă mărunt. Acestea se amestecă, […]