Pacheţele cu fructe de pădure
1. Se spală murele şi zmeura şi se lasă să se scurgă de apă. 2. Se taie foaia de plăcintă în două, după care se aşază ambele jumătăţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 3. Se ung foile cu un ou bătut. 4. Se topeşte zahărul într-o tigaie, după care se adaugă şi fructe. […]
Negresă cu glazură
1. Se lasă margarina la temperatura camerei cu aproximativ 2 ore înainte de a se folosi. Se pune apoi într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă praful de sare, coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, laptele, cacaua şi făina cernută. 2. Se tapetează tava cu hârtie de […]
Conopidă pane
1. Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 10-15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 10 minute. Este important să nu fiarbă prea tare, pentru că altfel nu va rezista la prăjit. Se […]
Tarte cu icre şi ouă de prepeliţă
1. Pentru aluat, se cerne făina într-un castron sau lighenaş, se face la mijloc o adâncitură în care se pune sarea dizolvată în apă, sarea (sau margarina) la temperatura camerei şi gălbenuşul. Aluatul se frământă bine, apoi se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. 2. Între timp, se fierb ouăle […]
Prăjitură cu morcovi
1. Pentru început, se curăţă și se spală morcovii. Se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare și se amestecă cu zahărul. 2. În crema de gălbenușuri, se adaugă untul moale, smântâna, vanila, morcovii bine storși, nuca coaptă și măcinată […]
Legume cu macrou marinat
1. Se curăţă cartofii, ardeii, prazul și se spală. Se taie bucăţi mari și se călesc în uleiul de măsline. Se stropesc cu puţină apă și se lasă să fiarbă înăbușit. Se condimentează cu sare, boia și piper, după gust. 2. Se curăţă usturoiul, se taie mărunt sau se pisează și se adaugă în cratiţa […]
Forme parfumate
1. Albușurile se bat spumă cu zahărul. Se pun deoparte 4 linguri. În restul de spumă, se încorporează scorţișoara și 200 g nucă, esenţă de rom, zahăr vanilat și se amestecă bine. 2. Pe masa de lucru sau într-un vas încăpător, se pune făina moviliţă, cu o scobitură la mijloc. Se toarnă deasupra compoziţia preparată […]
Tartă cu brânză
1. Se cerne făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă untul moale, ouăle, sarea, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, smântâna sau iaurtul şi zahărul. 2. Toate ingredientele se amestecă bine şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se strânge şi se lasă la rece aproximativ 30 de minute. […]
Bulete vegetale
1. Cu o seară înainte de a prepara acest fel, se pune lintea la înmuiat, în apă rece. A doua zi, se clăteşte în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Când e gata, se scurge, apoi se trece prin maşina de tocat, cât este călduţă încă, dar nu fierbinte. 2. Pâinea se înmoaie […]
Tort de mere
1. Se curăţă merele de coajă, se scot cotoarele şi se umple locaşul format cu miez de nucă şi dulceaţă de vişine. Merele se aşază unul lângă altul într-o cratiţă de 3 kg, unsă cu unt. Golurile dintre mere se umplu cu felii de mere. 2. Deasupra merelor se toarnă o cană de zahăr şi […]