Tort diplomat cu iaurt
Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata!!!! Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte pana ii vine vremea sa ne ocupam si de […]
Tort diplomat cu fructe din compot
Un tort diplomat mai bun decât la cofetărie și foarte simplu. Gelatina se inmoaie in sucul de la fructele din compot. Se amesteca zaharul, ouale, 100gr frisca nebatuta si 50 ml apa. Se fierbe la foc mic, amestecind continuu. Se adauga gelatina si se fierbe inca 5 minute. Dupa racire se adauga lichiorul de fructe […]
Cornulete cu bors
Se amesteca uleiul cu borsul si drojdia si dupa ce s-a obtinut o pasata omogena se adauga faina pana se obtine un aluat nu foarte tare. Aluatul trebuie sa fie unul fraged. Apoi se intinde pe planseta si se taie in patratele mici. In mijlocul fiecarui patratel se adauga rahatul sau umplutura care este dorita […]
Tort fluturas
Blatul l-am copt si l-am lasat sa se raceasca un pic pe o tavita. Am facut un sablon din carton cu un fluturas si l-am aplicat deasupra, am decupat de pe urma sablonului, am indepartat sablonul si am taiat etajele tortului. Am facut cremele pe ochi si apoi am montat tortul dupa imaginatia mea.
Parfe de ananas
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar. Batem frisca, adaugam mascarpone adaugam zaharul, adaugam esenta rom si mixam pana devine o crema fina. Cele 4 pliculete de gelatina (40 gr.) se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas pt. […]
Salata orientala
Se fierb cartofii in coaja la foc marunt timp de aproximativ 20 – 30 min… Se iau de pe foc apoi se curata de coaja si se taie marunt! Taiem ceapa si o adaugam deasupra cartofilor impreuna cu maslinele si cu cele 3 oua fierte! Calim bacon-ul impreuna cu o rosie taiata cubulete timp de […]
Papanasi prajiti cu dulceata si smantana
Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci, razatura de lamaie + portocala, dupa care faina amestecata cu bicarbonatul (eu nu l-am stins in nimic) cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana. Impartiti aluatul in 5, faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul […]
Sparanghel imbracat
Sparanghelul se curata bine si se fierbe in apa cu sare cam 15 minute. Peste felia de prosciuto se pun cate o felie de mozzarella, sparanghelul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu toate feliile si se aseaza inttr-un vas yena. Se presara cu parmezan ras […]
Prajitura fantezie
Blatul: Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Peste albusuri se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, dupa care se adauga treptat 8 linguri de faina, 2 linguri de cacao si 2 linguri de apa. Se rastoarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt. Crema: 150 de grame de margarina impreuna cu un ou si […]
Oua umplute
Se fierb ouale bine (cam 10 minute), le cureti, le tai in doua , scoti galbenusul si il pui intr-un bol separat. Amesteci apoi toate galbenusurile cu pateul, apoi umplii jumatatile cu aceata pasta. Separat faci o maioneza in care pui la inceput o lingurita de mustar pentru a nu se taia si la final […]