Briose cu portocale
Se incalzeste cuptorul. Amestecam bine intr-un vas toate ingredientele, mai putin portocala si scortisoara. Turnam compozitia obtinuta in formele de briose. In fiecare briosa asezam o felie de portocala taiata pe jumatate,pudram cu scortisoara i dam la cuptor aprox. 15 minute. Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 briose. Reteta trimisa de: Maria Cotescu
Tort cu fructe “diplomat”
Se prepara cremele si frisca si se da la rece. Se pun la scurs fructele din conserva si borcan intr-o sita, cu siropul de la ele insiropam blatul. Se curata kiwi de coaja se taie in doua apoi se taie feli dea lungul fructului pt ornat. Se intinde pe un platou prima foaie de blat […]
Rulouri cu pizza
Se intinde coca intr-o fasie foarte subtire. Se unge cu un strat subtire de kechup apoi se presara deasupra ingredientele in ordinea urmatoare : salam (taiat cubulete), carnat (taiat rondele), ciuperci (feliute), braza si cascaval (date pe razatoarea mica) si putin ou batut bine. Se presara si putina sare si piper, dupa gust. In continuare […]
Sufle de conopida
Conopida se desface in buchetele mici, se spala si se pune la fiert intr-un vas cu un praf de sare. Dupa fierbere, se lasa la racit. Conopida fiarta se aseaza ordonat intr-o tava pe care in prealabil ai dat-o cu unt. Intr-un vas se bat cele 3 oua si dupa se amesteca cu smantana. Se […]
Reţetă regală: Sos de mango şi rodii cu somon la cuptor
Îndepărtaţi coaja şi sâmburele fructului de mango (este o operaţiune dificilă) şi încercaţi să tăiaţi miezul în cubuleţe cât mai aproapiate ca dimensiuni. Amestecaţi cuburile de mango, seminţele de rodie, ceapa verde şi coacăzele într‑un castron mijlociu. Amestecaţi bine coriandrul, zeama de lămâie verde, ardeii iuţi pisaţi, căţelul de usturoi pisat, sarea şi piperul într‑un […]
Tort bust
Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. […]
Eclere
Apa, uleiul si sarea se fierb impreuna pana cand clocotesc…se ia vasul de pe foc si fara sa lasam la racit se amesteca cu mixerul faina in ploaie…apoi se adauga ouale, continuand sa mixam…ouale le amestecam pe rand fiecare incorporandu-l bine in compozitie… …compozitia rezultata trebuie sa fie pastoasa…tapetam o tava cu putin ulei si […]
Mâncare armenească
1. Se spală cartofii cu un burețel special și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească câteva minute. Se decojesc și se taie cubulețe. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală în 3-4 ape și apoi se taie feliuțe. 3. […]
Fasole mexicană
1. Fasolea, orezul şi pastele se fierb separat. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper şi se căleşte în continuare. 3. Se prepară un sos din sosul de tomate, apă, chili şi sare. 4. Într-un vas termorezistent se amestecă fasolea, orezul, pastele, […]
Chec cu lămâie
1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. 2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută […]