Supă-cremă de hribi
1. Pentru început, se curăță ciupercile, se desfac pălăriuțele, se curăță de pielițe și se spală bine. La fel se procedează și cu codițele. Se spală foarte bine și apoi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, se curăță ceapa și rădăcina de pătrunjel, se spală și se pun să fiarbă în apă […]
Supă vitaminizantă
1. Într-o oală, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa, se călește, apoi se adaugă ardeii iuţi sau boiaua și concentratul de supă, diluat în 500 ml apă. 2. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe și se fierb separat. După ce au fiert, se adaugă în supă, împreună cu roșiile tăiate cubuleţe […]
Piept de curcan cu ardei copți
1. Se porționează pieptul de curcan, se unge cu unt și se condimentează cu sare și piper. 2. Între timp, se încinge grătarul, se unge cu grăsime sau cu ceapă și se coc ardeii uniform. După ce s-au copt, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înăbușe, pentru […]
Sweet chocolate
1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, vanilia şi, la sfârşit, făina şi cacaua. Se amestecă în același sens, ca să nu facă cocoloașe. Se toarnă compoziţia în tavă și se coace la foc mediu. […]
Salată cu piept de curcan
1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se spală în 2-3 ape, se pune într-o tavă termorezistentă şi se unge cu ulei pe toată suprafaţa. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce, cimbru măcinat şi oregano, se acoperă cu feliile de bacon afumat şi se stropeşte cu restul de vin şi ulei. 2. Se […]
Pui cu portocale
1. Se spală pulpele de pui şi se pun într-o tavă. Se stropesc cu ulei, se împănează cu usturoi şi se condimentează cu sare şi piper. Se presară cu parmezan amestecat cu pesmet şi se bagă în cuptorul cald. 2. Între timp, se curăţă prazul, se spală, se feliază şi se pune să se călească […]
Salată cu mozzarella şi pui
1. Se feliază pieptul de pui, se unge cu unt şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se acoperă cu o folie şi se bagă la frigider. În acest timp, se încinge grătarul şi se unge cu ceapă. 2. Salata verde se curăţă, se spală şi se lasă în sită să se scurgă. […]
Ravioli cu ciuperci
1. Ravioli se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Se lasă să clocotească conform indicaţiilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. Se trec printr-un jet de apă rece. 2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina cernută, laptele călduţ, parmezanul, […]
Turnuleţe exotice
1. Ananasul se curăţă bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Șunca se taie felii. 2. Într-o tigaie, se pun la încins două linguri de ulei de măsline. Se prăjesc rondelele de ananas şi feliile de şuncă, pe fiecare parte, cam un minut, cât să capete o nuanţă aurie. 3. Se pregătesc 4 bucăţi […]
Prăjitură şarlotă
1. Pentru blat, se pregăteşte o tavă de 33/23 cm tapetată cu hârtie pergament. 2. Se freacă gălbenuşurile cu cuptorsarea, vanilia şi zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă făina, iar, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus. 3. Se toarnă compoziţia în tavă şi se bagă […]