Cafe chocolate

1. Se pun deoparte două linguriţe de cafea solubilă. Restul se amestecă cu apă călduţă şi adaugă mierea. Se toarnă apoi în pahare. 2. Se ia ciocolata şi se topeşte, apoi se distribuie în fiecare pahar, peste cafea. 3. Se iau cele două linguriţe de cafea solubilă rămase şi se freacă bine cu foarte puţină […]

Cioco-surpriză

1. Ciocolata se taie bucăţi și se lasă la temperatura camerei. Se procedează la fel și cu untul. Se separă albușurile de gălbenușuri. 2. Separat, se pune la încălzit un bol metalic sau o cratiţă, pe baie de abur. Se pun în bol ciocolata și untul, la topit, amestecând continuu. Când se topește crema și […]

Ruladă de porc cu ciuperci

1. Se pune muşchiul de porc la marinat cu o seară înainte, într-un sos făcut din 3 linguri de ulei, o jumătate de pahar de vin alb, 2 căţei de usturoi, sare, piper şi boia. 2. Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu ceapa şi cu căţeii […]

Gordon Bleu la minut

1. Se aprinde cuptorul și se lasă să se încălzească. 2. Carnea de pui se spală bine, se scurge şi se tamponează cu un şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi piper. 3. Brânza rasă se amestecă cu crema de brânză, până se obţine o pastă omogenă. Separat, se amestecă pesmetul cu verdeaţa și […]

Specialitate bicoloră

1. Conopida se spală cu apă rece, apoi se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Între timp, se tapetează cu unt şi pesmet o formă termorezistentă. 2. Într-un vas se bat […]

Dovlecei gratinați

1. Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se călește în puțin ulei de floarea-soarelui. Se adaugă carnea de pui și se călesc în continuare la foc mic. Se condimentează cu sare și piper. La sfârșit, se adaugă pesmetul și se lasă să se răcorească. 2. Dovleceii se spală bine și se taie felii medii. […]

Prăjitură cu brânză

1. Făina se amestecă cu zahărul şi cu sarea. În mijloc se face o gaură, în care se pun untul rece tăiat cubuleţe mici şi oul. Se toarnă 30 ml de apă călduţă. Se frământă bine. Se acoperă cu folie şi se lasă circa 30 de minute la rece. 2. Aluatul se întinde. Se unge […]

Ruladă cu cremă de brânză

1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat bine cu mixerul şi, la sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute. 2. Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu făină şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă la foc mic. 3. Între […]

File de curcan cu salată

1. Se taie pieptul de curcan feliuţe, care se ung cu ulei, se stropesc cu vin şi se condimentează cu sare, piper, boia. Se adaugă usturoiul pisat şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat, se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă în sită. Se curăţă ceapa roşie, ardeii se […]

Ruladă de carne cu salvie

1. Se taie muşchiul de porc pe lat, astfel încât să se obţină o bucată mai mare şi mai subţire, numai bună de umplut, şi se condimentează cu sare. 2. Se rup chiflele în bucăţi mai mici, se pun într-un bol şi se acoperă cu lapte. 3. Peste ele, se pune jambonul tăiat cuburi, pătrunjelul […]