Paste Carbonara
Rețeta de paste carbonara, originară din regiunea Lazio a Italiei, este una din cele mai cunoscute rețete italienești. În general se prepara folosind spaghete, dar italienii mai fac paste carbonara și cu fettucinne, linguine sau alte tipuri de paste. Orice ai folosi, e o rețetă delicioasă pe care trebuie să înveți cum să o prepari! […]
Budincă de cartofi cu dovleac
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit şi apoi se curăţă de coajă şi se taie fâşii. 2. Dovleacul se spală, se curăţă de coajă, apoi pulpa rămasă se taie în pătrăţele. Acestea se călesc 5 minute în unt, […]
Desert crocant cu mere
1. Amestecă primele 4 ingrediente într-un bol mare şi împartele în mai multe castroane termorezistente. 2. În alt bol, amestecă ingredientele pentru topping şi presară amestecul rezultat peste compoziţia din castroanele termorezistente. 3. Pune costroanele la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu. Toppingul ar trebui să fie crocant şi puţin rumen.
Salată de pui cu avocado
1. Taie avocado în două şi scoate sâmburele. Miezul fructului taie-l în cubuleţe. 2. Rumeneşte pieptul de pui dupa care traie-l în cubuleţe mici. Peste pieptul de pui pune cubuleţele de brânză, ceapa şi miezul de la avocado. 3. Prepară dressing-ul din maioneza, muştarul cu boabe, sucul de lămâie, usturoiul, piperul pătrunjelul şi sarea, iar […]
Bomboane de ciocolată
Preparare: 1. Se topesc ambele feluri de ciocolată împreună cu jumătate din cantitatea de margarină. 2. Se adaugă peste cele de mai sus făina, cacao, bicarbonatul şi zahărul. 3. Se bate margarina rămasă împreună cu zahărul până când capătă o consistenţă nisipoasă, apoi se adaugă ouăle şi vanilia. 4. Această compoziţie se înglobează în compoziţia […]
Plăcintă cu brânză şi stafide
1. Se amestecă brânza dulce cu gălbenuşurile, zahărul, esenţa, zahărul vanilat, coaja de portocală şi stafidele, după care se adaugă albuşurile bătute spumă. 2. Se tapetează o formă de tartă cu unt şi făină şi se întinde prima foaie de plăcintă. 3. Peste ea, se adaugă compoziţia de brânză. Se acoperă cu cealaltă foaie (se […]
Specialitate sârbească
1. Se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă oul, untul, sarea, piperul și se frământă bine. Se lasă câteva minute la rece acoperită cu o folie de plastic. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală în câteva ape și se taie mărunt. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie mărunt. Se rumenesc […]
Șnițele vieneze
1. Se spală în 2-3 ape muşchiul de porc, apoi se şterge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se feliază mușchiul, apoi feliile de carne obţinute se bat cu ciocanul de șnițele. Se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu ulei pe toată suprafața. Se acoperă cu o folie de plastic și se […]
Frigărui din cartofi cu bacon
1. Se spală cartofii bine în 2-3 ape și se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mediu. După aceea, se scot, se lasă să se răcorească și se taie rondele potrivite, nici foarte groase, dar nici foarte subţiri. 2. Se iau feliile de bacon și […]
Brioșe cu aromă de cafea
1. Se lasă untul la temperatura camerei, astfel încât să se amestece ușor cu restul ingredientelor. Separat, se dă drumul la cuptor la 120˚C. 2. Se separă ouăle, iar gălbenușurile se pun într-un bol cu un praf de sare și se amestecă cu zahărul și untul. În crema de unt se adaugă praful de copt […]