Tort cu pere şi migdale
1. Ouăle se bat spumă cu zahărul şi se adaugă un praf de sare. Se freacă untul şi se amestecă bine cu făina şi amidonul, apoi cu ouăle bătute. Se unge forma de tort cu puţin unt, se presară cu făină şi se toarnă compoziţia pentru blat. Se pune la copt timp de aproape 30 […]
Filé de peşte la cuptor cu smântână
1. Se curăţă ciupercile și se taie felii. Se călesc într-o lingură de unt topit. 2. Se spală și se porţionează peș-tele. Se condimentează cu sare și piper și se prăjește în ulei pe ambele părţi. Se pun bucăţile de pește într-un vas termorezistent. 3. Se amestecă smântâna cu cașcavalul ras, usturoiul zdrobit, boia, praful […]
Mini-tarte cu carne tocată
1. Se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură la mijloc şi se pune un ou şi sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi şi se frământă. Se adaugă treptat apa şi se amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios. 2. Se înveleşte aluatul în folie şi se lasă 30 de minute la frigider. […]
Pizza “Deliciosa”
1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă apa, sarea, drojdia şi uleiul. Se încorporează ingredientele şi se obţine un aluat uşor de modelat. Se frământă câteva minute şi apoi se lasă la dospit. 2. Separat, se spală şi se curăţă ciupercile. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi apoi se […]
Orange cafe
1. Se dizolvă zahărul în cafea, se pune în pahare, apoi se adaugă lichiorul de portocale. 2. Se pot pune mici bucăţi de portocală, apoi se adaugă frişca. 3. Se ornează cu ciocolată rasă.
Frappé cu coniac
1. Se pun într-un shaker cafeaua, zahărul şi laptele, apoi se agită foarte bine până obţii o spumă. 2. Compoziţia obţinută se toarnă în pahare înalte, după care se adaugă îngheţata şi coniacul. 3. Deasupra compoziţiei se pune un strat de frişcă de două degete.
Curcubeu de arome
Se dizolvă zahărul în cafea, apoi se distribuie egal în pahare. Se ia laptele, se bate spumă şi se adaugă deasupra. Apoi se pune câte o linguriţă de frişcă, după care se presară praful de scorţişoară şi ciocolata rasă.
Cafe amaretto
1. Se pune zahărul în cafeaua făcută la ibric, apoi şi lichiorul Amaretto şi se toarnă în pahare înalte. 2. Se adaugă câte o lingură de îngheţată în fiecare pahar, după care se presară zahărul vanilat. 3. Se completează cu frişcă şi se ornează cu bucăţele de ciocolată şi cu migdale.
Ruladă cu cremă de nucă
1. Pentru aluat, se amestecă drojdia cu 20 g zahăr, o lingură de făină şi laptele cald. Se lasă la dospit, la loc călduţ, în jur de 20 de minute. 2. În alt vas, se amestecă făina, cu untul, oul întreg şi gălbenuşul, praful de copt, praful de sare şi 2-3 linguri de zahăr pudră. […]
Crap umplut
1. Se curăţă peștele, se condimentează și se unge cu ulei. Se înfășoară în folie de aluminiu și se așază într-un vas termorezistent. Se dă la cuptor aproximativ 15 minute. Se îndepărtează folia, se stropește cu vin și se mai lasă cel puţin 10 minute. 2. Se pune orezul la fiert. Se curăţă ceapa și […]