Macaroane cu brânză – varianta vegană
Succesul avut de rețeta de macaroane cremoase cu brânză a dat naștere variantei ei vegane, fără gluten dar plină, plină de gust. Se face extrem de ușor și rapid, astfel: Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță. Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert. Între timp spală și curăță morcovul și ceapa. După 2 […]
Budincă de vanilie de casă
Pentru cei care nu vor să recurgă la variantele instant din comerț, vă sărim în ajutor cu această mai mult decât simplă rețetă de budincă de vanilie de casă. Să trecem la treabă! Într-o crăticioară medie amestecă zahărul, amidonul și sarea. Adaugă gălbenușurile, apoi laptele și pune pe un foc mic. Amestecă încet, constant, până […]
Tort-ecler cu banane
Desertul perfect pentru o zi în care dorești să prepari rapid ceva dulce, cremos, crocant, parfumat și, cel mai important lucru, pe gustul întregii familii! Într-un bol mediu combină budinca instant cu laptele. Bate-le împreună până se îngroașă și omogenizează. Lasă compoziția să stea circa 5 minute. Adaugă și frișca, amestecă bine și dă deoparte. […]
Prăjitura Petre Roman
După cum știe toată lumea, Petre Roman a avut nenumărate fane în zilele lui de glorie. Atât de tare l-au îndrăgit încât au inventat un desert care îi poartă numele. Ce să îți spun, chit că dânsul este sau nu pe gustul tău, prăjitura aceasta va deveni cu siguranță una din preferatele tale. Să o facem! […]
Robert Redford
Rapidă, mătăsoasă, crocantă și de neuitat. Așa poți caracteriza, pe scurt, prăjitura Robert Redford. De ce și-a primit acest desert minunat numele după unul dintre cei mai mari actori și regizori ai tuturor timpurilor? Asta încă ne întrebăm și noi… Contează că e irezistibilă și nesperat de ușoară. Să o facem, deci! Preîncălzește cuptorul la […]
Trilece
Cel mai popular și îndrăgit desert al Albaniei a fost votat, în unanimitate, trilece. Se face ușor, are un gust simplu dar irezistibil. Desertul ideal. Să îl facem împreună! Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o tavă care nu lipește cu unt. Separă albușurile de gălbenușuri – punând albușurile, într-un vas mai mare, iar gălbenușurile în unul mai […]
Mozzarella de casă
Pentru că la noi este destul de scumpă, am decis să învățăm să facem mozzarella de casă. E simplu și îți ia numai 30 de minute să o faci! Pentru început, ai nevoie de următoarele: o oală de dimensiuni mari un termometru pentru lichide (nu obligatoriu) un cuțit lung și lat spumieră un bol pentru cuptorul cu […]
Pui Tetrazzini
Dacă îți place combinația de pui și paste, o să adori această rețetă. De unde mai pui că e super rapidă și ușoară. Perfectă pentru finalul unei zile lucrătoare, în care nu ai putere să stai prea mult în fața aragazului. Rețeta aparține talentatei și simpaticei Giada De Laurentiis. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o […]
Biscuiți crocanți fără coacere
Un desert crocant și sănătos, care nu necesită cuptor sau îndemânare în bucătărie și pentru a cărui preparare nu vei pierde decât câteva minute. Ideal pentru copiii mici, va deveni preferatul… celor mari! Să facem împreună cei mai buni biscuiți crocanți din lume! Într-o crăticioară medie pune zahărul cu untul, praful de cacao și laptele și amestecă la […]
Çılbır
O rețetă turcească spectaculoasă vizual, sănătoasă, rapidă și veche de când lumea: se spune că sultanii otomani obișnuiau să mănânce asta încă din secolul al 15-lea. Să facem împreună un delicios… Çılbır – ouă poșate cu cremă usturoiată de iaurt și unt topit aromatizat. Pisează usturoiul și freacă-l un pic cu sare până devine păstos (ca […]