Piept de pui înfășurat în bacon
1. Se spală piepţii de pui, se trec printr-un jet de apă rece și apoi se șterg cu un șervet absorbant de bucătărie. Se taie cubuleţe, apoi se călesc în uleiul încins în prealabil, într-o tigaie. După ce s-au rumenit, se condimentează cu sare, cimbru și piper și apoi se înfășoară în feliile de bacon. […]
Supă-cremă de roșii
1. Se spală pulpele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă și, când au început să facă spumă, se curăţă cu spumiera pâna se limpezește zeama. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală și se pun să fiarbă împreună cu pulpele de pui. Se adaugă 3-4 […]
Tort mușuroi
1. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie și zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu un praf de sare și, la sfârșit, făina cernută. Se amestecă ușor și apoi compoziţia se toarnă în tava de tort tapetată cu hârtie pentru copt. Se bagă în cuptor, la foc potrivit. 2. Se topește zahărul într-un ibric, […]
Rulouri cu sos de ceapă
1. Se spală mușchiul de porc, se șterge cu un prosop absorbant și se unge cu ulei pe toată suprafaţa. Se condimentează cu sare, piper și rozmarin, se stropește cu vin și se lasă la rece maximum o oră. 2. Ceapa se curăţă, se spală și se taie solzișori. Se perpelește în puţin ulei, doar […]
Supă de pui cu găluști
1. Se spală puiul, se porţionează şi se pune la fiert. 2. Legumele se curăţă, se spală și se adaugă în apa în care fierbe puiul, cu excepţia ardeiului capia și cartofilor. Se adaugă căţeii de usturoi și câteva boabe de piper și se lasă la foc mediu. 3. Se bat ouăle, se adaugă sare, […]
Pizza cu pui și ananas
1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc și se adaugă sarea, oul, drojdia dospită în puţin lapte, uleiul și apa minerală. Se amestecă ușor până se obţine o cocă. Se lasă să crească. 2. Între timp, se taie pieptul de pui și se perpelește în puţin ulei, cât să capete […]
Pulpă de porc cu ciuperci
1. Se spală bine pulpa de porc în 2-3 ape și se lasă la scurs, pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se curăță usturoiul, se feliază și se pisează. Se amestecă cu un praf de sare. 2. Se încinge ulei într-o tigaie și apoi se pune pulpa de porc la prăjit. Se rumeneşte bine, […]
Dorada cu chili la cuptor
1. Se curăță peştii, se spală bine și se lasă să se scurgă în sită. Se crestează și în spațiile goale se pun feliile de lămâie. Se condimentează cu sare, cimbru și piper. Se stropesc cu ulei și vin și se lasă la rece, aproximativ o oră. 2. Cartofii se curăță, se spală și se […]
Ciorbă picantă de vită
1. Se spală bine bucata de rasol. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. 2. Între timp, se curăță zarzavaturile, se spală și se pun să fiarbă întregi ca pentru supă, împreună cu rasolul. Se pun 2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui și se fierb la foc mediu, acoperite cu un capac. […]
Ruladă de vită cu broccoli
1. Se spală ficatul, se curăță de pielițe și se lasă 30 de minute în lapte călduț. Se scoate și se pune să fiarbă în apă. Se dă în clocot, apoi se lasă în sită să se răcească. 2. Ceapa se spală, se taie mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. După ce […]