Lemon cake

1. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se dă drumul la cuptor la 2200C. Se separă ouăle. 2. Albușurile se bat spumă și apoi se adaugă zahărul. Se bat bine, se adaugă gălbenușurile unul câte unul, coaja de lămâie și, la sfârșit, făina cernută. Compoziţia se toarnă în tava tapetată și se bagă […]

Five o’clock

1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă crema de gălbenuşuri, nuca măcinată şi făina cernută. Se încorporează uşor şi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. 2. Separat, se prepară siropul de zahăr. Se topeşte zahărul, se stinge cu apă şi cafea […]

Învârtită cu nuci

1. Se bat spumă albuşurile de ou, după care se adaugă zahărul şi cacaua. 2. Se cerne făina, se amestecă cu miezul de nucă măcinat şi cu coaja de lămâie, după care se încorporează în compoziţia de albuşuri de ou. 3. Se frământă bine, după care se întinde o foaie. Se tapetează o tavă cu […]

Ștrudel cu mac

1. Se pune la fiert macul cu laptele. Dup ce au fiert, se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşul de ou. 2. Se bate bine albuşul de ou cu zeama de lămâie, după care se adaugă zahărul şi se încorporează în amestecul de mac cu gălbenuş. 3. Se întinde aluatul de patiserie […]

Dovleac “rumenit” umplut cu carne

1. Se spală bine dovleacul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, apoi i se taie capacul, care se păstrează. Se scot seminţele şi o parte din miez, astfel încât să rămână o margine cu un diametru de 10 cm. Se presară sare în interior şi se unge cu ulei de măsline. 2. Se […]

Chifteluţe din conopidă

1. Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 10-15 minute în apă cu sare. Se scurge bine. 2. 500 g de cartofi se fierb în coajă, se curăţă şi se presează. Se lasă să se răcească. Cartofii rămaşi se curăţă şi se dau prin […]

Pastă de fasole cu mirodenii

1. Se spală fasolea. Se pune un vas cu apă şi sare la fiert, iar când apa dă în clocot se adaugă fasolea şi se fierbe. După ce e gata, se scurge bine, se lasă la răcit şi se pasează, înlăturând cojile. 2. Se taie usturoiul şi se pasează. Se adaugă puţin ulei, sare, piper […]

Cremă delicioasă cu verdeaţă

1. Ceapa se curăţă, apoi se taie în felii subţiri. Măslinele se taie rondele. Se încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, apoi se se pun ceapa şi măslinele să se călească 2-3 minute. 2. Se cerne făina cu sare într-un bol, se adăugă măslinele cu ceapa şi drojdia. Se adaugă 450 ml de apă călduţă şi […]

Supă-cremă energizantă

1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Apoi, se pun la fiert, în 3,5 l apă cu sare. 2. Făina se dizolvă în lapte, apoi se adaugă treptat peste legume, la fiert. 3. Când legumele au fiert, se scot din zeamă, se strecoară şi se pasează bine. Apoi, se omogenizează cu zeama […]

Specialitate nemțească

1. Varza se toacă fin. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii foarte subţiri. 2. Într-un vas termorezistent sau într-o tavă pentru friptură, unsă în prealabil cu margarină, se întinde un strat de varză tocată, un strat de felii de cartofi, un strat de verdeaţă, un praf de piper, chimen, sare dacă mai […]