Chifteluțe savuroase

1. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Sfeclele se spală şi se pun la fiert întregi. Când au fiert, se curăţă şi se taie felii. 2. Peştele se spală şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmuiată în prealabil şi stoarsă […]

Gutui trase în ciocolată

1. Se spală bine gutuile, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se curăţă de coajă. 2. Se pun gutuile într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se lasă la foc potrivit, timp de 45 de minute, până se înmoaie. 3. Între timp, se topeşte […]

Gutui umplute cu cremă de nuci

1. Se spală bine gutuile, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie în două. Se scot cu atenţie sâmburii şi se pun pe un platou jumătăţile de gutui. 2. Se amestecă untul cu o lingură de miere şi 3 linguri suc de portocale. Se ung jumătăţile de gutui cu această compoziţie […]

Prăjitură “uşoară” cu gutui

1. Se spală bine gutuile, se curăţă de coajă şi apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze şi se păstrează pe o farfurie. 2. Se amestecă într-un vas, cu mixerul, albuşurile şi gălbenuşurile, împreună cu zahărul tos şi cel vanilat, timp de 3-5 minute. Se adaugă […]

Tartă parfumată

1. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă rotundă cu diametrul 26 cm. Se preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Se bat ouăle cu zahăr într-un vas înalt cu mixerul până când se întăresc. Se încorporează laptele, untul, uleiul şi esenţa de vanilie. 2. Se amestecă făina cu praful de copt şi cu […]

Clătite surpriză

1. Se bat cu telul ouăle cu un pahar de lapte, apoi se adaugă făina şi sarea. Se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă restul de lapte şi se amestecă din nou, adăugând, puţin câte puţin, uleiul. Se pun cantităţi mici la prăjit într-o tigaie şi se formează clătitele. 2. Într-o […]

Rulouri de toamnă

1. Muşchiuleţii se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie pe lung, apoi se bat cu ciocanul pentru şniţele. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Apoi, se pune la călit în unt, până se înmoaie şi capătă o nuanţă aurie. 3. Ouăle se bat bine şi amestecă cu magiunul sau […]

Pulpe de pui cu ciuperci

1. Se spală bine ciupercile, se curăţă şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu ceapa şi cu morcovii. 2. Se spală pulpele de pui şi se pun pe un şervet de bucătărie să se scurgă de apă. 3. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se căleşte ceapa. Tot atunci […]

Pacheţele la cuptor

1. Se spală bine ciupercile, se curăţă şi se taie pe orizontală, în două. Se pun într-un castron şi se stropesc cu zeama de la jumătatea de lămâie. 2. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu căţeii de usturoi. 3. Se taie feliile de jambon în cubuleţe. […]

Cotlet cu ciuperci

1. Cotletele de porc se spală şi se condimentează cu cimbru, oregano, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei şi cu vin şi se bagă în cuptor, la foc mic, ca să se frăgezească. 2. Se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi se presară pe cotlete. Se stropesc cu sosul din tavă şi, […]