Gulaş în pâine
1. Se spală bucata de carne, se taie cubuleţe şi se prăjeşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Separat, se curăţă şi se toacă ceapa şi se adaugă în tigaie. Se amestecă bine ca să nu se prindă de tigaie. 2. După ce s-a călit ceapa, se stropeşte cu apă călduţă şi se lasă să […]
Ciorbă deasă de pui
1. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se pune la fiert în apă cu puţină sare într-o oală de 3 litri. 2. Se curăţă ceapa şi gogoşarii, se taie solzişori şi feliuţe şi se pun în cratiţă împreună cu pieptul de pui. Restul legumelor se curăţă şi se […]
Supă-cremă de legume
1. Se curăţă legumele, se spală bine şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se […]
Penne cu sos picant
1. Se pun pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scot şi se dau prin jet de apă rece. 2. Separat, se prepară sosul alb. Se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi smântâna. Se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. […]
Fasole cu muşchi de porc
1. Se curăţă fasolea, se spală bine şi se pune să fiarbă separat în apă călduţă, cu apă şi cu o linguriţă de sare. După ce a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se acoperă cu o folie de plastic. 2. Separat, […]
Ciorbă rusească cu varză şi carne
1. Se spală bucata de carne, se curăţă bine de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să facă spumă şi apoi se ia cu spumiera, până se limpezeşte zeama. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, se taie potrivit sau […]
Salată caprese
1. Se curăţă şi se spală roşiile, se taie feliuţe sau rondele subţiri şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet aromatic. Se potrivesc cu sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat. 2. Separat, se spală cimbrul şi busuiocul, se usucă pe un prosop absorbant şi se toacă mărunt. Se amestecă […]
Dulceaţă de pepene galben, pere şi portocale
1. Pulpa de pepene se taie cuburi mici. Portocalele curăţate de coajă se taie felii subţiri, iar coaja se taie cubuleţe mici şi se lasă să stea cu zahăr. Se curăţă perele de coajă şi seminţe şi se taie cuburi mici. 2. Se face un sirop de zahăr din tot zahărul, plus şase pahare de […]
Chifteluţe din peşte
1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. 2. Între timp, peştele se pune la robot şi se mixează. Se adaugă morcovul spălat, curăţat şi dat pe răzătoare, usturoiul curăţat şi tocat mărunt, verdeaţa mărunţită, condimentele, feliile de pâine şi cartofii curăţaţi de coajă şi fărâmiţaţi. Se adaugă sare după gust. 3. […]
Tartă provensală
1. Se face o cocă din unt, boia, apă şi făină, cu care se tapetează forma de tartă. Se dă la rece. 2. Vinetele şi ardeiul se taie felii foarte subţiri (eventual se feliază cu robotul), apoi se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor 10-15 minute, să se înmoaie. 3. Peste aluat se […]