Dulceaţă de trandafiri

1. Se aleg petalele proaspete, se rupe capătul alb sau se taie cu foarfeca direct de pe tulpină. După ce s-au curăţat de polen, se pun într-un castron şi se freacă cu sarea de lămâie până capătă culoarea roşie. 2. Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Se fierbe până scade puţin şi se […]

Pui cu sos de ciuperci

1. Carnea de pui se presară pe ambele părţi cu sare şi piper. 2. Se încinge uleiul într‑o tigaie şi apoi se pune la prăjit carnea de pui, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte uşor. Apoi se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă pieptul de pui la foc mic […]

Tort “ Marble”

1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi cu untul. Se obţine o cremă fină, se adaugă cacaua şi făina cernute şi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul preîncălzit. 2. Între timp, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă călduţă. Separat, […]

Tort “ Muşuroi”

1. Pentru început, se prepară baza. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat se bat în continuare 5-10 minute şi, la final, se adaugă nuca măcinată. Se încorporează uşor şi se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Foaia de la bază se coace la temperatură medie şi cu […]

Cozonac ardelenesc

1. Se cerne făina şi se lasă la temperatura camerei 3-4 ore împreună cu celelalte ingrediente. Se separă ouăle iar uleiul se încălzeşte 5-10 minute. Laptele călduţ şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, cu drojdia şi se lasă la dospit acoperit cu un şervet. 2. În bolul cu făină, se adaugă restul de […]

Cozonaci ungurești

1. În primul rând, toate ingredientele se scot cu 5-6 ore înainte şi se lasă să stea la temperatura camerei. Se cerne făina într-un bol. 2. Se înmoaie drojdia în laptele călduţ şi se adaugă 1-2 linguri de zahăr. Se amestecă uşor şi se lasă la dospit 15-20 de minute. Apoi se pune în făina […]

Colac moldovenesc

1. Se înmoaie drojdia în 100 ml lapte călduţ şi se amestecă cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă la dospit 10-15 minute. 2. Separat, se cerne făina într-un bol şi se lasă să stea la căldură. Untul şi uleiul se încălzesc la foc mic. 3. Se pregătesc într-un bol mirodeniile iar ouăle se bat […]

Mușchi de porc împănat

1. Se spală carnea într-un jet de apă rece şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Se taie slăninuţa şi baconul cubuleţe şi se condimentează cu sare și piper. 2. Bucata de muşchi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate […]

Mușchi de vită în crustă de aluat

1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei pentru a fi uşor de modelat. Se curăţă, se spală ceapa roşie şi se taie rondele. Se freacă cu sare şi se bagă în cuptorul preîncălzit. 2. Se lasă în cuptor să se rumenească şi apoi se scoate, se lasă […]

Curcan cu rozmarin

1. Curcanul se curăţă şi se spală bine, se opăreşte şi apoi se aranjează în tavă. Se curăţă, se spală usturoiul şi se pisează. Se amestecă cu sarea grunjoasă, cu piperul, cu rozmarinul uscat şi cu untul moale, de la temperatura camerei. 2. Curcanul se unge cu pasta de unt şi usturoi atât la exterior, […]