Terină cu somon
1. Se spală somonul în apă rece şi apoi se pune la fiert în apă cu sare aproximativ 40 de minute, la foc mediu. După ce a fiert, se scoate cu spumiera şi se lasă să se scurgă. Se desfac plicurile de gelatină şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă. Se pune un […]
Salată de iarnă
1. Se pun gălbenuşurile crude şi fierte într-un bol, se adaugă muştarul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie şi se amestecă cu uleiul puţin câte puţin. După ce s-a făcut maioneza, se amestecă cu smântâna şi se bagă la rece. 2. Se curăţă şi se spală ciupercile şi se pun să fiarbă în apă […]
Coșulețe asortate
1. Se scoate aluatul de la congelator şi se lasă la temperatura camerei aproximativ 2-3 ore înainte de a fi preparat. Separat, se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă în mănunchi şi se fierbe 30 de minute în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă în sită. […]
Salată de fasole cu mărar
1. Se alege fasolea, se spală în două-trei ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie într-o cratiţă cu apă. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă schimbându-se apa de trei patru ori, până se elimină toxinele. 2. În ultima apă, se adaugă sare şi ulei […]
Vită fiartă cu legume
1. Carnea de viţel se spală în 2-3 ape, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu foile de dafin, vinul, salvia şi uleiul de măsline. Se lasă la foc mic, acoperită, aproximativ 120 de minute. 2. Între timp, se spală cartofii şi morcovii şi se pun să fiarbă în apă […]
Borş de păstăi verzi
1. Se curăţă şi se spală fasolea fideluţă şi se opăreşte în apă cu sare, în jur de 30 de minute. După aceea, se scoate în sită. 2. Separat, se curăţă ceapa, ardeiul şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare. Se toarnă uleiul în oala de ciorbă şi se […]
Mânzat cu soté de legume
1. Carnea de vită se curăţă de pieliţe şi se opăreşte. Se scoate din apă, se pune în tavă, se stropeşte cu ulei şi vin şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat. Se acoperă cu o folie şi se bagă la cuptor. 2. Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun […]
Somon cu paste
1. Se pun să fiarbă aproximativ 2 l de apă cu sare şi o linguriţă de ulei. După ce a început să clocotească, se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când au fiert, se scot din apa clocotită şi se lasă în sită, sub jetul de apă rece. 2. […]
Ruladă fragedă
1. Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă un praf de sare, zahărul vanilat, apa minerală şi, la sfârşit, făina cernută. Aluatul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 30 de minute la 180°C. 2. Separat, se prepară crema de ciocolată. Se cerne făina, se […]
Frigărui de pui cu sos alb
1. Se iau bucăţile de carne, se spală, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Se ung cu untul moale şi se condimentează cu sare şi piper şi se taie cubuleţe. 2. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se lasă să se scurgă. Se taie […]