Ciorbă de legume

1. Se curăţă morcovii, ardeiul, ceapa, ţelina şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mediu, ca să nu scadă zeama prea mult. 2. Separat, se spală roşiile, se opăresc 5-10 minute şi apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se […]

Salată de legume

1. Se curăţă şi se spală broccoli şi apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate cu spumiera şi se lasă să se răcorească la temperatura camerei. 2. Fasolea boabe se scoate din conservă, se lasă să se scurgă în sită şi se trece printr-un jet de apă […]

Ruladă de vițel cu orez

1. Se spală muşchiul şi apoi se taie astfel încât să se poată umple. Se presează cu sucitorul, se unge cu ulei şi se înfăşoară în folie de plastic. Se lasă la rece 30 de minute. 2. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în 800 ml apă. După ce […]

Paste cu conopidă

1. Se pun 2 l de apă într-o oală, sare, ulei şi se dă în clocot, apoi se adaugă pastele. După aceea, se scot şi se trec prin jet de apă rece. 2. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert, apoi se scoate în sită. 3. Separat, se curăţă şi se spală […]

Crap cu salată de roșii coapte și usturoi

1. Se iau bucăţile de crap şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă în sită să se scurgă şi apoi se pun pe un şervet absorbant. Se ung cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare grunjoasă şi piper alb. 2. Se lasă să stea la rece 20-30 de minute. […]

Ciorbă de știucă

1. Se curăţă ştiuca de solzi şi de pieliţe şi se spală în 3-4 ape. Se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se curăţă de spumă şi se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mai mari şi se pun să fiarbă împreună cu […]

Filé de șalău umplut cu verdeață

1. Filéul de şalău se trece printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se unge cu puţin ulei. 2. Separat, se curăţă ceapa verde, mărarul, pătrunjelul şi ciupercile şi se toacă mărunt. Se căleşte ceapa în puţin […]

Cotlet de porc cu cartofi ţărănești

1. Cotletul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi se pune să fiarbă într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă la foc mic. 2. Se încearcă dacă a fiert şi, dacă apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, […]

Tigaie cu legume asortate

1. Se curăţă usturoiul şi se feliază, se condimentează cu sare şi se stropeşte cu uleiul de porumb, apoi se lasă la macerat. Se curăţă şi se spală ciupercile şi apoi se taie cubuleţe. 2. Ardeii se curăţă şi se taie felii mai mari iar fasolea se pune să fiarbă separat în apă cu sare. […]

Paste cu sos de măsline și parmezan

1. Pentru început, se pun 2 l de apă să fiarbă cu o linguriţă de sare şi uleiul de măsline. Se lasă să dea în clocot şi apoi se adaugă pastele. Se lasă să fiarbă acoperite cu un capac. 2. În acest timp, se spală măslinele verzi, se lasă să se scurgă şi se curăţă […]