Supă vegetariană

1. Se curăţă legumele şi se spală. Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe, morcovii şi ardeii, la fel, iar ceapa se taie solzişori. 2. Se toarnă cantitatea de ulei în oala pentru ciorbă şi se pun legumele tăiate la călit. Se lasă la foc mic să se înmoaie, apoi se condimentează cu piper […]

Chiftele de legume

1. Se curăţă legumele, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat şi apoi se scurg foarte bine de zeamă. Varza se toacă mărunt şi se amestecă cu restul legumelor. Se adaugă şi verdeaţă tocată mărunt şi câteva picături de ulei de măsline. Dacă este prea moale compoziţia de chiftele se […]

Tort de ciocolată cu cremă caramel

1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi zahărul vanilat şi se bat bine. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua cernută. Nucile şi coaja de lămâie şi de portocale se adaugă la sfârşit şi se amestecă uşor să nu facă cocoloaşe. 2. Se […]

Pulpă de porc umplută cu varză

1. Se trece pulpa de porc, printr-un jet de apă rece şi apoi se şterge cu un şervet absorbant de bucătărie. Se taie în aşa fel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare, piper şi boia, se stropeşte cu ulei, se înfăşoară în folie şi se bagă la rece. 2. Separat, se spală […]

Rulouri de hering marinate

1. Se scot bucăţile de hering din sosul marinat şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se întorc pe toate părţile până elimină sosul marinat. 2. Se spală şi se curăţă ceapa roşie, se taie solzişori şi se condimentează cu sare, piper, se adaugă oţetul balasamic şi uleiul de măsline. Se acoperă […]

Salată cu ton și broccoli

1. Se desface broccoli în bucheţele mai mici şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 40 de minute, după care se scoate în sită şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu zeamă de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, şi se acoperă cu o folie. 2. […]

Cartofi în sos alb cu ghebe

1. Se curăţă ghebele şi se spală bine în 5-6 ape. Se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Separat, se pun 1-2 l de apă la fiert, cu sare. Când a început să clocotească, se pun ghebele şi se lasă să se opărească aproximativ 40 de minute. 2. Se spală şi se […]

Orez cu carne de vițel

1. Se spală bucata de carne, se şterge şi se taie fâşii. Se pune uleiul în tigaie, se adaugă carnea şi se înăbuşă 5-10 minute. Se stropeşte cu puţin vin dulce şi se lasă să scadă la cuptor. Se condimentează cu sare şi piper. 2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşă în […]

Ciorbă de roșii cu rozmarin

1. Se curăţă rădăcinoasele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Dovlecelul, ardeii şi cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea şi se taie cubuleţe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]

File de șalău cu sos de usturoi

1. Se iau bucăţile de şalău, se condimentează cu sare şi piper, se trec prin pesmet măcinat şi apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Cartofii se spală, se şterg bine şi se pun […]