Paste cu pui
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot în sită, se trec sub jet de apă rece, iar apoi se pun într-un bol şi se acoperă cu o folie de plastic. 2. Se curăţă şi se spală pieptul de pui, […]
Plăcintă cu brânză
1. Se cerne făina într-un bol de plastic, se adaugă sarea, untul moale de la temperatura camerei şi iaurtul sau apa minerală. Se încorporează toate ingredientele şi se obţine o cocă tare. 2. Se frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul, se împachetează şi apoi se mai frământă 10 minute. Se înfăşoară în folie de […]
Iahnie de fasole
1. Se alege fasolea, se spală în apă caldă şi apoi se lasă apoi în apă călduţă de seara până dimineaţa. După ce s-a înmuiat, se pune în prima apă să clocotească, şi apoi se mai schimbă 2-3 ape. Fierberea în mai multe ape o curăţă de toxine. După ce s-a fiert, se scurge şi […]
Ciorbă de burtă
1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la […]
Fasole cu cârnați
1. Se alege fasolea, se spală în 2-3 ape călduţe şi apoi se lasă câteva ore în apă caldă să se înmoaie. După ce a stat la înmuiat, se scoate şi se pune să fiarbă pentru a se elimina toxinele. Se strecoară şi se mai pune să fiarbă în ultima apă. De data aceasta se […]
Paste fără ou cu legume
Învaţă să prepari nişte paste fără ou cu legume absolut delicioase, pe care familia ta le va iubi din prima clipă. 1. Pastele se pun să fiarbă în apa clocotită cu sarea şi uleiul de măsline. După ce au fiert, se scot şi se lasă în apă rece să se limpezească. Se scot din apă […]
Ciolan de porc cu legume
1. Se trece ciolanul de porc printr-un jet de apă călduţă şi se opăreşte 5-10 minute în apă clocotită, atât cât să se înmoaie. 2. Se scoate din apa clocotită, se lasă în sită să se scurgă, se condimentează cu sare, piper, se stropeşte cu ulei şi se tapetează cu susanul prăjit. Se pune în […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina. Se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală cu sare, apă şi ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Între timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubuleţe şi se pun în tavă. Se stropesc cu margarină […]
Ruladă de porc cu cașcaval
1. Se spală bucata de muşchi, se şterge cu un prosop şi se taie astfel încât să se poată umple şi rula în același timp. Se condimentează cu sare şi piper, se rulează , se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Untul moale, crema de brânză, pesmetul rumenit, usturoiul măcinat, cimbrul, […]
Pilaf cu ceapă și piper
1. Se alege orezul, se spală, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se curăţă şi se spală rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi dovlecelul. Se rad pe răzătoarea mică. 2. Se curăţă ceapa verde, se spală bine şi se taie mărunt. Se căleşte 3-4 minute în uleiul călduţ şi, după ce s-a înmuiat, […]