Plăcintă țărănească

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, cimbrul măcinat, ouăle bătute, untul moale şi smântâna sau apa minerală şi se frământă 30 de minute. După ce s-a obţinut un aluat potrivit, adică uşor de întins, se lasă la rece, înfăşurat într-un şervet. 2. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se […]

Paste cu pui și smântână

1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi se scurg. 2. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se călesc, la foc mic, în unt. După ce s-au rumenit, […]

Fasole cu sos alb și ceapă

1. Fasolea se fierbe în apă cu puţină sare. Ceapa se taie rondele şi se rumeneşte în ulei. 3. Între timp, se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi nucşoară. 4. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet, se pune fasolea fiartă, sosul alb […]

Mâncare de cartofi

1. Se curăţă cartofii, ceapa şi gogoşarii, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se căleşte în ulei. Se adaugă, boiaua dulce şi iute, 150 ml apă, apoi gogoşarii şi cartofii şi se lasă să fiarbă înăbuşit. 2. Ciupercile se curăţă, se taie şi se călesc, separat, în ulei, apoi se amestecă cu restul legumelor […]

Borș de vită cu slănină

1. Se curăţă şi se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert. După ce a dat în clocot se adaugă sare. 2. Se curăţă între timp legumele, se spală, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic. 3. Borşul se strecoară şi apoi […]

Hamburgeri cu legume

1. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute. 2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduţă şi, […]

Tort de ciocolată cu banane

1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat în ploaie şi gălbenuşurile frecate. La sfârşit, se pune făina cernută şi cacaua şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de […]

Ruladă de porc cu struguri

1. Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă. Se desface uşor cu un cuţit foarte bine ascuţit, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperit cu o folie de plastic. 2. Se pregăteşte […]

Plăcintă cu ceapă și brânză

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale, sarea şi apa minerală. Se amestecă bine compoziţia şi se obţine un aluat consistent. Se frământă 10 minute şi apoi se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la rece. 2. După aceea, se scoate şi se […]

Mâncare de legume cu carne

1. Se curăţă cartofii, morcovii, ceapa, se spală şi se taie cuburi. Carnea se taie şi ea şi se căleşte în ulei. Se adaugă apă călduţă, cimbru şi se lasă să se înăbuşe. 2. După ce s-a pătruns bine carnea, se adaugă ceapa, morcovii şi cartofii şi se acoperă cu apă călduţă. Se adaugă sare […]