Bruschete aromate

1. Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul moale, cu sare şi cimbru uscat.2. Se feliază pâinea, se ung feliile cu pasta aromată, se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul bine încălzit. Se lasă să se rumenească.3. Se curăţă şi se spală roşiile, se taie cubuleţe şi se […]

Copane de curcan în vin

1. Se curăţă copanele şi se spală. Se pun în tavă, se stropesc cu ulei şi apă călduţă, se presară sare, piper şi rozmarin şi se bagă în cuptor. 2. Între timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu piureul de roşii, care se toarnă peste copanele deja frăgezite. Se mai adaugă sare […]

Supă cu ciuperci

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi se lasă la scurs în sită. 2. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar ţelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]

Pui cu smântână și cartofi

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă, cu coajă cu tot, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. 2. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se spală şi se înăbuşă în puţin ulei cu apă, sare şi […]

Lasagna cu brânză

1. Foile de lasagna se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet în apă cu sare şi ulei. După ce s-au înmuiat, se scot într-o sită şi se lasă 2-3 minute în apă rece. Apoi se scot şi se acoperă cu o folie de plastic, să nu se lipească între ele şi să nu […]

Budincă de conopidă cu brânză

Budinca de conopidă cu brânză este masa ideală, inclusiv pentru diete. Rețeta e ușoară și iese delicioasă de fiecare dată! 1. Se desface conopida, se spală şi se fierbe mai mult ca de obicei, astfel încât să se poată pasa uşor. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se răcorească. […]

Conopidă pané

1. Se spală conopida, se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scoate din apa clocotită şi se lasă în sită să se răcorească. Conopida se desface bucheţele şi se condimentează cu sare şi piper alb. 2. Se desfac ouăle şi se bat spumă, se adaugă sare, puţin piper, cimbru […]

Conopidă în bacon

1. Se desface conopida în bucheţele cât mai mici, care se spală şi se pun să fiarbă câteva minute în apă cu un praf de sare. După ce au clocotit şi s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se răcorească. 2. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, apoi se taie […]

Mâncare de linte cu vită

1. Se aleg boabele de linte şi se pun în apă călduţă cu aproximativ 2-3 ore înainte de a fi preparate. 2. După ce au stat în apă, se pun să fiarbă separat astfel încât să se elimine toxinele. Se scoate să se scurgă în sită şi se acoperă cu un prosop de bucătărie ca […]

Tartă cu legume

1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă margarina moale, sarea şi apa minerală. Se amestecă şi se obţine un aluat elastic. Se lasă la rece aproximativ 30 minute. 2. În acest timp, se curăţă roşiile, ciupercile, ardeii şi ceapa, se spală şi se taie feliuţe subţiri. 3. Se tapetează tava cu hârtie pentru […]