Musaca cu mozzarella
1. Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se curăţă de coajă şi se taie felii potrivite. 2. În acest timp, se curăţă vinetele, se opăresc câteva minute în apă cu sare, atât cât să nu-şi schimbe culoarea, apoi se […]
Supă cremă de broccoli
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi cu apă, sare, ulei şi piper. Se lasă la foc potrivit. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită şi se lasă să se răcească puţin. Se aruncă ceapa iar celelalte legume se pasează cu blenderul. […]
Tagliatele cu rulouri de pui
1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se călesc în uleiul încins împreună cu verdeaţa tocată mărunt, […]
Orez cu legume
1. Se curăţă şi se spală conopida, morcovii şi broccoli, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu zeama de la o lămâie. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Fasolea uscată se lasă câteva ore să se înmoaie, apoi se pune să fiarbă. 2. […]
File de macrou la cuptor
1. Se lasă fileul de macrou să se dezgheţe şi se trece prin câteva jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se pune în tavă cu sare, piper, ulei, vin şi foi de dafin. 2. Se bagă în cuptor şi se lasă la foc potrivit. În […]
Somon cu sos alb
1. Se trec medalioanele de somon printr-un jet de apă şi apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece. 2. Separat, se spală cartofii, se şterg bine şi se pun la cuptor să se coacă în coajă. Se încinge grătarul, […]
Rulouri de şalău cu orez şi sos picant
1. Se trec bucăţile de şalău printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se condimentează cu sare şi piper, se ung cu puţin ulei, cu cimbru şi usturoi pisat. Se rulează şi se prind cu beţe de frigărui, apoi se pun să fiarbă în apă clocotită, timp de 15 de […]
Muşchi de porc cu sos de vin
1. Se spală muşchiul de porc cu 2-3 jeturi de apă, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se împănează muşchiul de porc cu ceapă, sare, şunculiţă şi piper. Se stropeşte cu ulei şi vin, se acoperă cu o folie şi se lasă de seara până dimineaţa sau câteva ore ca să se […]
Tocăniţă de vinete cu vită
1. Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. În apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu. 2. Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei. 2. După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi […]