Clătite umplute

1. Se sparg ouăle, se pun într-un bol şi se bat bine, cu un praf de sare. Se toarnă uleiul puţin câte puţin şi apoi se adaugă laptele, făina şi se subţiază aluatul cu apă minerală. 2. Se prăjesc clătitele puţin mai groase şi se lasă pe un platou la temperatura camerei. Separat, se rade […]

Paste cu sos de măsline

1. Pentru început, se pune apă într-o oală, se adaugă un praf de sare şi ulei şi se lasă să fiarbă. După ce a dat într-un clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. 2. După ce au fiert, se pun la scurs într-o sită şi se lasă câteva […]

Jofré de biscuiţi

1. Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacaua, apa, vanilia, coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. 2. Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei şi, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi […]

Orez cu mix de legume

1. Se trece orezul prin câteva ape şi apoi se pune la fiert cu 3 căni cu apă. Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute. 2. După ce a fiert orezul, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să se înăbuşe. 3. Separat, se curăţă morcovii, ardeii, conopida, fasolea verde fideluţă şi […]

Supă cremă de morcovi

1. Se curăţă legumele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să clocotească la foc mic. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi ulei până ce capătă consistenţa unei maioneze. Se taie o baghetă felii, […]

Varză călită cu cârnaţi

1. Se scoate varza de la murat cu 3-4 ore înainte de a se pregăti şi se lasă să stea în apă rece. 2. După ce s-a desărat, se taie fin şi se căleşte cu ceapa tocată în 50 ml de ulei. Se amestecă continuu ca să nu se ardă. După ce a fiert, se […]

Tarte cu morcovi

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, sarea, bicarbonatul, apa minerală şi se amestecă uşor până se obţine o cocă uşor de modelat. 2. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute şi apoi se lasă să se odihnească o oră, la temperatura camerei. 3. În acest timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi […]

Macrou la cuptor

1. Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită. 2. Se aşază în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute, […]

Chifteluţe de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se amestecă cu verdeaţa. 2. Ceapa verde se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte. 3. Într-un bol, se amestecă ciupercile, verdeaţa, ceapă tocată, pesmetul , sarea şi piperul măcinat. Se formează chifteluţele, se mai trec printr-un strat de pesmet şi apoi se prăjesc. 4. […]

Mâncare bavareză

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se decojesc. 2. Se unge o tavă cu unt din abundenţă, apoi se aranjează cartofii astfel încât să se rumenească. Se lasă în cuptor aproximativ 40 de minute. 3. Carnea […]