Ruladă de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se pun să se călească în uleiul de măsline, încins în prealabil. 2. După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se […]

Pere “ameţite”

1. Se spală şi se curăţă perele, se pun într-un bol cu vinul roşu şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce au stat în vin, se scot şi se aranjează în tava tapetată cu margarină. 2. Perele se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se coacă la foc potrivit. […]

Gogoşi glazurate

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune drojdia, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, zahărul şi sarea, şi se toarnă apa minerală. Se amestecă uşor până se obţine o cocă destul de moale. 2. Se adaugă margarina topită, treptat. După ce s-a încorporat toată grăsimea, se mai […]

Prăjitura “Dalia”

1. Se cerne făina. Separat, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Important este ca acest aluat să aibă toate ingredientele la aceeaşi temperatură. 2. Drojdia se dizolvă cu puţină apă minerală şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. Peste făină cernută se adaugă maiaua, coaja rasă de […]

Ruladă cu ou şi spanac

1. Se scoate aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei şi se pun trei ouă să fiarbă. 2. Separat, se rade caşcavalul. Se taie muşchiul de porc şi se căleşte în uleiul încins împreună cu ceapa şi spanacul. După ce au scăzut, se lasă să se răcească la temperatura camerei. 3. În această compoziţie se […]

Spaghete cu ardei copţi

1. Se pun ardeii la copt şi, rând pe rând, se coc. Se presară peste ei sare şi se acoperă cu un capac, pentru a se curăţa mai uşor. 2. După ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, se trec printr-un jet de apă rece. Se taie felii subţiri şi se amestecă cu sare, […]

Cotlet cu sos dulce

1. Cotletul de porc se împănează cu usturoi şi se prăjeşte câteva minute în ulei, apoi se acoperă cu apă, se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe înăbuşit. 2. După ce a scăzut apa, se stropeşte cu vin, se asezonează cu boia, cimbru, rozmarin şi gemul de caise şi se bagă în cuptorul […]

Cartofi cu sos de mărar

1. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se spală mărarul, se taie mărunt şi se prepară sosul. Se topeşte margarina în tigaie şi se adaugă mărarul. Se presară sare după […]

Delicatesă cu morcovi

1. Se spală şi se curăţă morcovii, apoi se pun să fiarbă. După aceea, se scot şi se taie rondele. 2. Separat, se pregăteşte ceapa verde, se curăţă, se spală, se taie şi se căleşte cu pieptul afumat. 3. Se taie pâinea felii potrivite. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică iar ouăle se bat spumă, […]

Peşte cu rozmarin

1. Se curăţă peştele şi se spală foarte bine. După aceea, se împănează cu rozmarin şi cu usturoi, se crestează şi se potriveşte cu sare. 2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă aproximativ o oră în frigider, la macerat. 3. În acest timp, se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi […]