Ruladă de dovleac cu brânză dulce

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, vanilia, nucile măcinate, crema de dovleac, praful de copt stins în zeama de lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. 2. Se amestecă uşor, să nu se lase, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. […]

Cartofi umpluţi cu cremă de brânză

1. Se spală cartofii, se şterg bine şi se bagă în cuptorul cald pentru a se coace. Din când în când, se răsucesc de pe o parte pe alta. 2. Separat, se pregăteşte crema de brânză. Se pun într-un bol cantităţile de brânză şi smântână şi se amestecă cu blenderul sau cu mixerul până se […]

Tartă-aperitiv cu brânză

1. Se cerne făina într-un bol şi, împreună cu sarea, untul şi smântâna se frământă până se obţine o cocă bine legată. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la rece. 2. Între timp, se rade brânza pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute spumă, în prealabil. 3. Se scoate coca […]

Borş de legume

1. Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi apoi se pun să fiarbă în 5 l de apă, cu un praf de sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. 2. Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi apoi se pasează. Mazărea […]

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

1. Pentru început, se pregăteşte sparanghelul, se spală în câteva ape, se leagă în mănunchiuri şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită să se scurgă. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă […]

Muşchi de porc cu mirodenii

1. Muşchiul de porc se curăţă de pieliţe, se spală în câteva ape, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, într-o tigaie mai înaltă se pune uleiul să se încingă şi se adaugă muşchiul de porc să se rumenească pe toate părţile. 3. După ce s-a rumenit, se […]

Pui în sos cu legume

1. Se taie pieptul de pui felii şi se pune pe grătarul încins, aproximativ 10-15 minute. 2. Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală şi se taie feliuţe subţiri. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. 3. Peste ceapă, se adaugă ciupercuţele tocate şi se călesc la foc […]

Ciorbă rădăuţeană

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic. 2. Între timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. 3. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu […]

Păstrăv cu sos picant

1. Se curăţă peştii, se spală bine în câteva ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare, cimbru şi busuioc, atât pe interior, cât şi pe exterior. 2. Ceapa, prazul şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii potrivite. Se călesc în ulei până […]

Pulpe de pui pe pat de legume

1. Se pregătesc pulpele, se spală, se crestează uşor cu un cuţit, se ung cu ulei, se împănează cu bucăţele de usturoi şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi boia dulce. Se lasă câteva minute la rece şi se acoperă cu folie de plastic. 2. Separat, se desface broccoli în bucăţi şi se pun […]