Ouă Benedict cu cartofi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se înăbuşesc în untul topit, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. 2. Separat, se taie pâinea felii potrivite şi se prăjeşte. 3. Într-o […]
Borş ţărănesc cu praz
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. 2. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. Între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi […]
Borş de fasole
1. Se alege fasolea şi se pune de seara până dimineaţa să se înmoaie în 1-2 l de apă caldă. Dimineaţa, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape pentru a se elimina toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se pune în sită să se scurgă şi se acoperă cu […]
Ciorbă de roşii şi conopidă
1. Se spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida. Se pun să se călească într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie. 2. Se adaugă 4 l de apă şi se pun legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic. 3. Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu […]
Copane cu cartofi aurii
1. Se pun cartofii să fiarbă în apă cu sare, la foc mic. După ce au fiert, se scot din apă, se decojesc şi se prăjesc câteva minute, cât să se rumenească şi să capete o culoare frumoasă aurie. 2. Separat, se iau copanele, se curăţă de pieliţe şi se înţeapă cu o furculiţă astfel […]
Salată mexicană
1. Se lasă fasolea să se înmoaie în apă călduţă, de dimineaţa până seara. Se pune să fiarbă în 2-3 ape, ca să se elimine toxinele. 2. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă. 3. Se scoate porumbul din conservă, se scurge de zeamă şi se amestecă cu […]
Spaghetti cu sos pesto
1. Se pune apă într-o oală, sare şi ulei de măsline. Se pun pastele şi se lasă la fiert 10-15 minute. 2. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se trec prin câteva jeturi de apă rece, apoi se lasă la scurs într-o sită şi se acoperă cu o folie de plastic ca […]
Supă cremă de roşii
1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Roşiile se curăţă de codiţe, se spală şi se opăresc câteva minute. Se decojesc, se taie mărunt şi apoi se zdrobesc cu blenderul. 3. Piureul de roşii se trece prin […]
Ghiveci cu pulpă de porc
1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]
Pacheţele de pui cu spanac
1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]