Chifle umplute

Chifle umplute perfecte pentru un mic dejun de weekend. O rețetă simplă și delicioasă, care arată bine. 1. Chifla se scobeşte cu un cuţit, fără a tăia complet capacul, şi apoi se înmoaie în lapte. 2. Se pune cu atenţie fiecare chiflă în tava de copt unsă cu ulei. 3. Se sparge fiecare ou separat şi apoi, se dă […]

Pâine de casă

Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă.  1. Se face o maia din apă, drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. 2. Se cerne făina şi se face un loc în mijlocul ei în care se pune maiaua. Se […]

Fasole în bol de pâine

Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă. 1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală. 2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se […]

Tort de nucă cu stafide

Un tort de nucă delicios cu stafide înmuiate în rom. Are un gust delicios, iar rețeta e mai simplă decât pare. 1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi gălbenuşurile. Se încorporează şi nuca măcinată, pesmetul şi stafidele. 2. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 […]

Tort furtună

Tortul furtună este ideal pentru ocaziile speciale. Să vedem dacă gustul se ridică la înălțimea numelui în cazul acestei rețete. 1. Se prepară primul blat: se bat 6 albuşuri cu un praf de sare, după care se adaugă 8 linguri de zahăr. Se mixează bine, după care se încorporează nuca măcinată, 6 linguri de făină şi praful de cacao. […]

Iskender kebab

Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]

Sarailie

Învaţă să faci sarailii ca la Istanbul sau Constanţa, unde comunitatea turcească ne-a adus cele mai delicioase reţete de desert cu nucă şi miere. Mod de preparare: Se unge o tavă mare cu unt şi se pune deoparte. Se încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Se taie foile de plăcintă în patru părţi […]

Covrigi de Buzău

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi de Buzau, delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus. Mod de preparare: Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul […]

Prăjitură ”înghețată falsă”

Prăjitura înghețată falsă este delicioasă și nu se face greu, deși arată foarte bine. Să vedem o rețetă simplă, care va fi pe placul tuturor. 1. Pentru blat: Se separă albușurile de gălbenușuri la cele 6 ouă. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc bine. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând după […]

Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver

Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag.  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei. 2. Condimentele se pun într-un mojar cu […]