Supă-cremă de dovleac
Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Iată o rețetă simplă și ieftină, gata în doar 30 de minute. 1. Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă […]
Chiftele în sos de ceapă
1. Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu sare, piper, ou şi pătrunjel verde, tocat mărunt. 2. Între timp, se trece fasolea fideluţă printr-un jet de apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se gratinează cu unt, se condimentează cu sare şi piper şi se […]
Filé de somon în saramură
1. Se trec bucăţile de somon printr-un jet de apă, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare şi piper. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se pune apa într-o cratiţă şi se adaugă sare, piper, ulei, boabe de piper, prazul tăiat […]
Rulouri aperitiv
1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită şi, cu o lingură mare, se presează. Este bine să nu fie prea suculenţi deoarece pot să strice compoziţia. Zeama de lămâie se toarnă peste morcovul ras, ca să nu se oxideze, apoi se acoperă cu […]
Penne cu sos carbonara
1. Într-o oală de 3-4 l, se pune apă, sare şi puţin ulei şi se lasă să dea în câteva clocote. Se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec în câteva jeturi de apă rece pentru a nu […]
Doboş tras în ciocolată
1. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. 2. Se tapetează formele cu hârtie de copt şi se toarnă o parte din aluat. Se presară nuca de cocos tăiată julien […]
Pulpă de porc cu alune de pădure
1. Se condimentează pulpa de porc cu sare şi piper şi se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Între timp, se desfac alunele de pădure şi se ung cu albuşul de ou. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă câteva minute să se rumenească. 3. Pulpa de porc se aromatizează […]
Ruladă de somon
1. Se pun feliile de somon pe o folie de plastic astfel încât să se poată rula, se stropesc cu zeamă de lămâie pe toată suprafaţa, se acoperă cu folie şi se lasă la rece. 2. Brânza feta se amestecă cu mărarul tocat mărunt, cu boia şi cu susanul prăjit. Compoziţia de brânză se omogenizează […]
Strugurică
1. Se spală strugurii, scufundând fiecare ciorchine într-un castron cu apă, de câteva ori, apoi se rup boabele de pe ciorchine şi se sfărâmă într-un vas. 2. Zeama se curăţă de sâmburi sau alte impurităţi, apoi se pune la fiert, cu zahărul, într-un vas mare. Se amestecă continuu şi se fierbe timp de o oră, […]
Lichior de gutui
1. Gutuile coapte se spală bine de puf, se taie bucăţi şi se fierb în apă până se înmoaie. Se scurge apa şi în ea se fierb, timp de 10 minute, scorţisoara şi cuişoarele. 2. Zeama se filtrează prin tifon, iar când lichidul scurs se răceşte, se amestecă cu alcoolul, adăugând zahărul şi zahărul vanilat. […]