Vişine cu rom

1. Se scot codiţele, iar boabele de vişine se pun întregi în borcan. Se adaugă zahărul şi se leagă gura borcanului cu o pungă (de preferat de nailon, pentru a nu transpira). 2. Se roteşte borcanul în fiecare zi, până se topeşte zahărul. Apoi se adaugă alcoolul. Borcanul se va mişca în continuare şi după […]

Zmeurată

1. Se alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare. Se acoperă borcanul cu un tifon şi se lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei. Se adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. 2. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se […]

Lichior de mure

1. Se alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare. Se acoperă borcanul cu un tifon şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 6-7 zile. Se adaugă batonul de vanilie tăiat în două, apoi alcoolul şi apa. 2. Se lasă trei […]

Îngheţată cu mure

1. Într-o cratiţă se încălzeşte laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Separat, într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se încorporează laptele, se pune pe foc şi se amestecă compoziţia până se îngroaşă usor, fără să fiarbă. Crema se ia de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, […]

Mix de pepene vanilat

1. Îngheţata de vanilie se prepară ca la reţeta alăturată. Ciocolata se topeşte într-un recipient, la foc mic, cu puţină apă. 2. După ce se scoate îngheţata de la congelator, se distribuie în cupe. Feliile de pepene se taie în cubuleţe, apoi se pun peste îngheţată şi se adaugă frişca. 3. La final se pun […]

Curcubeu de fructe

Mod de preparare îngheţată piersici/fructe de pădure: 1. Ouăle întregi se mixează cu 200 g zahăr, până compoziţia devine spumă. Se adaugă fructele tăiate, apoi se adaugă smântâna. Se mixează din nou 2 minute, după care se pune compoziţia într-o caserolă cu capac şi se dă la congelator 6 ore. 2. Îngheţata se scoate şi […]

Pandişpan vesel

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare. 2. Se mixează gălbenuşurile cu 8 linguri de ulei, puse una câte una, după care se adaugă zahărul vanilat, făina turnată în ploaie şi se amestecă încet. 3. Peste compoziţia […]

Tartă fragedă cu bezea

1. Se zdrobeşte drojdia, se pune în lapte şi se lasă să se dizolve şi să dospească. 2. Separat, se amestecă într-un castron zahărul, făina şi sarea. Peste ele se pune laptele cu drojdia şi un tul şi se frământă bine. Se lasă aluatul să dospească la cald, timp de 30 de minute. 3. Între […]

Pacheţele surpriză

1. Se unge foia de plăcintă cu un ou bătut şi se taie în pătrate. 2. Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se taie în jumătate. Într-o tigaie se caramelizează zahărul şi se trec prunele prin el. 3. Pe fiecare pătrat de foaie de plăcintă se aşază câte trei jumătăţi de prune caramelizate, […]

Mousse de mandarine şi caramel

1. Se prepară mousse-ul de mandarine. Se înmoaie gelatina într-un castron cu apă. 2. Separat, într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul. 3. Se storc mandarinele, până se obţin 500 ml suc proaspăt. 4. Se toarnă sucul obţinut peste crema de gălbenuşuri şi se pune la fiert pe baie de aburi pentru aproximativ […]