Coşuleţe italieneşti

1. Se întind foile de plăcintă şi se ung cu ouăle bătute. 2. Se taie cu un pahar sau cu forme speciale de patiserie. Se tapetează formele de brioşe cu unt şi făină şi se pun bucăţile de aluat. 3. Se dau la cuptorul încins pentru 25 de minute. Între timp, se prepară crema de […]

Cataif turcesc

1. Se pun 400 g de tăieţei într-o tavă, iar pe deasupra se presară bucăţi de unt. 2. Se dau la cuptor până ce tăieţeii se rumenesc. 3. Între timp, se prepară siropul. Se amestecă toate ingredientele şi se pun să fiarbă până se topeşte zahărul. 4. Când se răceşte puţin blatul de tăieţei (nu […]

Sog˘an Çorbasi – supă turcească de usturoi

1. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se spală. Usturoiul se toacă mărunt, iar ceapa se taie rondele şi se separă inelele unele de altele. 2. Într-o oală potrivită, se pune untul la topit, la foc mic. Se adaugă usturoiul, se sărează şi se piperează, se amestecă bine şi se lasă la călit, până se […]

Kreatopita – plăcintă grecească cu carne

1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 2. Într-o tigaie, se pune untul la topit, pe foc mic. Se adaugă ceapa, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până îşi schimbă culoarea. Să lasă apoi la răcit. 3. Ouăle se bat ca pentru omletă, apoi se […]

Mișmaș bulgăresc

1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin. Brânza se fărâmiţează uşor. 2. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa şi se căleşte, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă apoi ardeii şi roşiile, se amestecă şi se lasă cam 5 minute, la […]

Crochete cu șuncă

1. Caşcavalul şi cartofii fierţi se dau pe răzătoare. Se amestecă bine, până ce devin ca o pastă fină. 2. Se adaugă oul, uleiul de măsline, sarea şi piperul, după gust. Se amestecă bine. Se modelează crochetele. 3. Se încinge uleiul şi se prăjesc crochetele în el până prind o culoare roşcată. Se scot pe […]

Tarte fantezie

1. Se amestecă uleiul cu vinul. Se adaugă făina şi sarea. Se frământă până se obţine un aluat omogen. 2. Se întinde un aluat gros de 3-4 mm. Se tapetează cu el formele de tartă. Deasupra se pune folie alimentară şi boabe de fasole ca să nu se umfle. Se dă la cuptor 15 minute. […]

Brioșe cu banane

1. Se aprinde cuptorul şi se lasă la încins, la foc potrivit. 2. Bananele se curăţă şi se pasează bine. Amestecând uşor, se încorporează treptat, în piureul de banane, ouăle şi zahărul. Se adaugă untul topit şi restul ingredientelor şi se amestecă bine, până se obţine o compoziţie omogenă. 3. Pasta obţinută se toarnă în […]

Sandvișuri delicioase

1. Într-un bol, se amestecă bine carnea, ceapa tocată, ouăle şi condimentele. Compoziţia se repartizează uniform, în mod egal, pe fiecare felie de pâine. 2. Într-o tavă de copt, se aşază feliile de pâine cu carne. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 10 minute.

Supă parfumată

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie cuburi, usturoiul feliuţe, varza fâşii, iar restul cubuleţe. 2. Într-o oală, se pune la încins o lingură de ulei de măsline. Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine translucidă. Se pune şi usturoiul, apoi celelalte legume şi restul de ulei. Se adaugă cimbrul, […]