Pizza Calzone

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se adaugă sarea, oul, uleiul, maiaua şi laptele sau apa minerală. Se amestecă şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se frâmântă coca câteva minute şi, când se desprinde uşor de pe degete, se acoperă cu un prosop şi se lasă […]

Fussilli cu sos de ardei

1. Pastele se pun în apa clocotită cu sare şi câteva picături de ulei. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scot şi se scurg în sită, unde se lasă aproximativ 10 minute în apă rece. 2. Separat, se alege fasolea fideluţă, se curăţă şi se fierbe în apa cu sare. După ce […]

Muşchi de vită cu gogoşari

1. Se taie muşchiuleţul de vită felii subţiri şi se călesc în tigaia unsă cu ulei de măsline. Se lăsă să se înăbuşe pe toate părţile şi, dacă este nevoie, se mai adaugă apă puţin câte puţin. Spre sfârşit, după ce s-au pătruns bine se adaugă vinul, sarea, piperul, salvia proaspătă şi oţetul balsamic. 2. […]

Costiţe de porc la grătar

1. Se pregătesc pentru început costiţele de porc. Se prepară sosul în care vor sta la macerat ca să iasă dulci, picante şi suculente. 2. Se pun toate ingredientele pentru sos într-un bol, se amestecă bine ca să se dizolve zahărul şi sarea. Se ung costiţele pe toată suprafaţa şi se înfăşoară în folie. Se […]

Musaca de cartofi cu brânză

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Cartofii în coajă roşie sunt foarte buni, deoarece nu se crapă în timpul fierberii şi dau un gust special preparatelor. 2. Se taie ardeii copţi cubuleţe, iar ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în puţin ulei. Se lasă […]

Dovlecei sârbeşti

1. Se spală dovleceii, fără a se curăţa de coajă. Se taie la capete şi se scobesc cu o linguriţă. E foarte important să nu se spargă, ca să nu iasă umplutura din interior în timpul coacerii. 2. Miezul se toacă mărunt şi se păstrează pentru umplutură. Se curăţă ceapa şi ardeii şi se călesc […]

Sufleu cu multivitamine

1. Se curăţă dovleceii, se spală, se taie bucăţi şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aproximativ 15 minute, se scot din zeama în care au fiert şi se lasă să se scurgă în sită. 2. Se rade telemeaua, se adaugă brânza de vaci, ouăle, smântâna, mărarul tocat mărunt şi se pasează […]

Mâncare picantă cu ardei

1. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul. După ce s-a înmuiat şi a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată şi se înăbuşe la foc potrivit. 2. Se stropeşte cu apă călduţă şi se adaugă ardeii şi gogoşarii feliaţi sau tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă aproximativ o […]

Clătite vegetariene

1. Se pune într-un vas făina cernută, se adaugă apa minerală treptat, ca să nu formeze cocoloaşe, apoi uleiul şi sarea. Se curăţă ceapa şi mărarul, se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţia de clătite. 2. Se pune tigaia să se încălzească, se unge cu ulei şi se toarnă din compoziţia de clătite. Se […]

Pate de ficat făcut în casă

1. Se curăţă ficăţeii de pieliţe, se spală bine în câteva ape şi se pun să fiarbă la foc mic. Nu se adaugă sare în procesul de fierbere, pentru că se întăresc. 2. După ce au dat în câteva clocote, se înţeapă cu furculiţa şi se verifică dacă au fiert. Dacă se rup sau dacă […]