Supă ungurească
1. Se curăţă ceapa, se taie fâşii şi se căleşte în unt. Separat, se taie carnea de vită felii subţiri, mici şi egale şi se lasă să se rumenească cu ceapa. 2. E foarte important să se amestece continuu, ca să nu se prindă de oală. Se stinge cu supa de vită preaparată în prealabil. […]
Spagetti carbonara
1. Se pun 2 l de apă să fiarbă cu sare şi puţin ulei. Când au început să clocotească, se pun pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute sub jetul de apă rece. Se lasă apoi să […]
Omletă pe pat de orez
1. Se pregăteşte mai întâi orezul, se alege şi se trece prin câteva ape. Se pune să fiarbă cu apă şi cu sare la foc mic. 2. Separat, se desfac ouăle într-un bol şi se bat spumă cu sarea şi cu muştarul. Se adaugă brânza rasă pe răzătoarea mică, smântâna şi mărarul tocat mărunt. Se […]
Rulouri de curcan învelite în bacon
1. Se ia pieptul de curcan, se feliază în bucăţi mai mari si se bat pe fiecare parte. Se condimenteză cu sare, boia şi piper şi se ung cu ulei. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Între timp, se taie caşcavalul în bucăţi mai mari şi, dacă se poate, cu […]
Fasole cu cârnaţi de casă
1. Se alege fasolea, se spală în 2-3 ape şi se lasă câteva ore să se înmoaie în apă călduţă. După ce s-a înmuiat, se pune să fiarbă în la foc mic cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă într-un clocot şi se schimbă apa. Se procedează aşa de 3-4 ori ca să […]
Tartă cu roşii şi ciuperci
1. Se spală roşiile cherry şi se taie feliuţe. Ciupercile se curăţă de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie. 2. Se presară un praf de sare şi puţin piper şi se lasă să se răcească. Se […]
Supă rădăuţeană
1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă în 2 l de apă. Se adaugă un praf de sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma pentru a se obţine o supă limpede. 2. Legumele se curăţă, se spală şi se pun întregi în supă. Se adaugă şi […]
Frigărui picante
1. Se taie pieptul de pui cubuleţe şi se condimentează cu sare, boia şi piper. Se stropesc cu 2-3 linguri de coniac. Se amestecă, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece să se macereze. 2. Separat, se pregătesc legumele pentru saramură, se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari, […]
Ciorbă de perişoare cu leuştean
1. Se curăţă zaravaturile, se spală şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare, ulei, piper boabe şi măcinat. Se lasă să fiarbă la aceeaşi temperatură de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. 2. Între timp, se pregăteşte carnea tocată de viţel, se amestecă cu orezul spălat în prealabil, […]
File de macrou învelit în bacon
1. Pentru început, se iau vinetele, se curăţă de coajă,se taie rondele, se condimentează cu sare şi se pun să se scurgă într-o sită de plastic. 2. Separat, se pregătesc bucăţile de file, se spală, se şterg cu un prosop absorbant şi se înfăşoară în baconul crud uscat. Se condimentează cu sare, piper boabe şi […]