Curcan pane cu parmezan
1. Se pune apă cu sare şi o linguriţă de ulei la foc. Când a dat în clocot, se adaugă pastele şi se lasă sa fiarbă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă în sită sub jetul de apă rece. 2. Pieptul de curcan se feliază, […]
Conopidă în sos alb
1. Se spală conopida, se curăţă de frunzuliţe şi de cotor şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă circa o oră. 2. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare, nucşoară şi piper şi […]
Pui cu alune şi legume
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie fâşii subţiri. Se pune ulei de măsline în tigaie şi se călesc. Se condimentează cu sare, piper, se stropesc cu sos de soia şi se lasă să se pătrundă bine. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pregătesc pentru mâncare. […]
Antricot la tavă cu sos de roşii
1. Antricotul de vită se spală bine, se crestează şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper pe toată suprafaţa. Se stropeşte cu ulei şi se pune în tigaie la prăjit. 2. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se pune în tavă şi se bagă la cuptor. 3. Se lasă în cuptor şi, din […]
Legume umplute
1. Pentru început se coc ardeii pe aragaz. După ce s-au copt, se pun într-un bol, se presară sare din abundenţă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce s-au înăbuşit cu sarea, se curăţă mai uşor de coajă şi se desfac sâmburii. Ardeii copţi se pun în sită să se scurgă. 2. […]
Plăcintă cu pui şi ciuperci
1. Se amestecă făina într-un bol, cu untul, sarea, gălbenuşurile şi apa, până se obţine o cocă uşor de modelat, care se dă la frigider. 2. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi se lasă să se rumenească. Se adaugă un pic de apă şi […]
Ciorbă de fasole cu suc de roşii
1. Se alege şi se spală fasolea, apoi se lasă să stea în apă călduţă 3-4 ore. După ce s-a înmuiat, se scurge de prima apă şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare. Se lasă să clocotească 4-5 minute şi se scoate din zeamă. 2. Se procedează aşa de 3-4 […]
Pârjoale cu pipiriţe şi rozmarin
1. Se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul. Se toacă mărunt şi se pun într-un bol împreună cu carnea tocată. Se adaugă oul, verdeaţa tocată, miezul de pâine şi cimbrul uscat şi se amestecă bine. Compoziţia obţinută se lasă la frigider 15-20 de minute. 2. Se pune uleiul în tigaie şi se încinge. Se […]
Muşchi Stroganoff cu paste
1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Ceapa, ardeiul şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se topeşte untul în tigaie, se adaugă uleiul, ceapa şi usturoiul şi se lasă să se înăbuşe. 2. Se taie ciupercile feliuţe şi se pun în tigaie. Se stropesc cu apă […]
Fursecuri “gemene”
1. Se bat ouăle cu cele 7 linguri de zahăr până se topeşte zahărul. Se adaugă laptele, uleiul, amoniacul stins cu o lingură de zeamă de lămâie şi făina, până rezultă un aluat care să se poată modela ca o plastelină. 2. Se întinde o foaie foarte subţire şi se decupează fursecurile cu ajutorul unei […]