Sorbet de piersici
1. Se spală bine fructele, se decojesc, se scot sâmburii şi se pun la fiert. Se lasă până se înmoaie, apoi piersicile se scot şi se pasează. Sucul obţinut se toarnă peste zahăr şi se dă la fiert până se leagă, amestecând mereu. 2. Când siropul s-a legat, se adaugă şi zahărul vanilat, amestecat în […]
Zmeurică
1. Se prepară un sirop din zahăr şi apă, ce se lasă la fiert 10 minute. Se lasă la răcit şi se dă la frigider până devine rece. 2. Se pune zmeura în blender împreună cu sucul de lămâie şi se amestecă bine. Apoi se adaugă şi siropul de zahăr. Se mixează bine şi se […]
Lămâiţă
1. Zahărul şi apa se pun la topit la foc mic. După ce zahărul s-a topit, se dă focul iute şi se lasă la fiert. Se ia spuma, se adaugă zahărul vanilat şi se şterg marginile dacă a rămas zahăr întărit (deoarece acesta provoacă zaharisirea şerbetului). 2. Se opreşte focul, iar când compoziţia s-a răcorit, […]
Sorbet de coacăze
1. Se spală fructele şi se pasează, apoi se amestecă cu zeama de lămâie în blender şi se adaugă zahărul. 2. Amestecul rezultat se strecoară, pentru a se îndepărta coaja, iar compoziţia rămasă se mixează din nou 3 minute. La final, se pune în congelator 20 de minute, să se întărească.
Tort în 3 culori
1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină. 2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pal, pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile. 3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de […]
Tort de îngheţată cu căpşune
1. Se curăţă căpşunile de codiţe, se spală, după care se amestecă cu 100 g zahăr. Se pasează cu blenderul, apoi se pune pe foc şi se lasă să clocotească circa 15 minute. 2. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile. 3. Se bat albuşurile spumă cu 100 g zahăr şi se […]
Tort cu ness şi nuci caramelizate
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină. 2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile. 3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi 44scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de […]
Cuib cu mere
1. Se curăţă merele de coajă şi se taie cubuleţe. Se freacă untul cu zahărul până se topeşte. Se întinde crema de unt pe fiecare foaie de aluat, se presară cubuleţele de mere, nuca şi esenţa de portocale. 2. Se rulează suluri cele două foi de aluat şi se taie rondele groase de două degete. […]
Minitarte aromate
1. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie rondele. Foietajul se taie rondele şi se aşază în formele rotunde pentru tarte. Se umple fiecare tartă cu dulceaţă şi se decorează cu felii de portocală. Se coc 25 de minute, până când marginea tartelor capătă o nuanţă aurie. Se scot din cuptor şi se lasă […]
Delicii cu pere
1. Perele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se lasă o oră în lichiorul de fructe. Se lasă apoi la scurs şi se pudrează cu zahăr. 2. Se taie pătrate din aluat, se ung cu unt şi miere şi se umplu cu pere. Se împăturesc cornuleţe şi se coc în cuptorul încălzit […]